Trappenspecialist nodig in Oost-Vlaanderen?

Bespaar gratis door offertes van specialisten uit de regio te vergelijken!

Gratis – Vrijblijvend

Nieuwe trappen & traprenovatie Oost-Vlaanderen

Met een traprenovatie ziet de trap in uw woning in Oost-Vlaanderen er weer als nieuw uit! Schakel bijvoorbeeld een trapspecialist in voor het plaatsen van overzettreden of laat uw houten trap in ere herstellen door het te zandstralen. Uiteraard is het ook mogelijk om een nieuwe trap te laten monteren. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden en de exacte prijzen? Vraag dan geheel vrijblijvend offertes aan.

Start gratis offerteaanvraag!

Op deze pagina leest u alles over het renoveren van trappen en de mogelijkheden voor uw woning. Uiteraard geven we u ook inzicht in de gemiddelde prijzen. Ook over de plaatsing van een gloednieuwe trap vindt u meer informatie op deze pagina. Lees snel verder om te weten hoe u bespaart!

trappen Oost-Vlaanderen

Offertes vergelijken? Bespaar op de kosten!

Betaal niet te veel door offertes te vergelijken! Door het offerteformulier in te vullen ontvangt u gratis en vrijblijvende offertes van meerdere specialisten in de omgeving.

Vergelijk deze op uw gemak thuis en kies de beste trapspecialist uit de regio Oost-Vlaanderen. Door offertes te vergelijken weet u zeker dat u de beste kostprijs betaalt voor uw trap of voor een traprenovatie.

Nieuwe trap of traprenovatie?

Als trappen aan vernieuwing toe zijn, dan heeft u in principe twee mogelijkheden: u kunt een geheel nieuw trapmodel laten plaatsen, of u kiest voor een traprenovatie. Verreweg de meeste klanten uit Oost-Vlaanderen kiezen voor een traprenovatie. Hiermee kunt u de trap met een klein budget volledig transformeren.

U kunt de traptreden schilderen, maar het is tevens een optie om trapbekleding te bevestigen. Kies bijvoorbeeld voor houten trapbekleding, zodat het lijkt alsof een prachtig authentieke trap in huis heeft. Wilt u juist een nieuw trapmodel omdat de oude zat bent? In dat geval is het plaatsen van gloednieuwe trappen de beste optie.

Een vakman inhuren voor een traprenovatie of een nieuwe trap? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan!

Traprenovatie Oost-Vlaanderen

Met een traprenovatie ziet de trap in uw woning in Oost-Vlaanderen er weer als nieuw uit. Trappen worden elke dag intensief gebruikt en hierdoor ontstaat slijtage. De verf op een houten trap slijt bijvoorbeeld en u krijgt kale plekken in de tapijtbekleding.

Met een traprenovatie wordt de gehele trap opgeknapt. Er zijn verschillende methodes voor het renoveren. Kies bijvoorbeeld voor trapbekleding, laat trapverlichting installeren of zandstraal het hout.

Waarom een traprenovatie?

Eén van de voordelen van een traprenovatie is dat het een stuk goedkoper is dan de plaatsing van een gloednieuwe trap. Daarnaast neemt het renoveren vaak minder tijd in beslag. Lees op deze pagina meer over de mogelijkheden!

traprenovatie Oost-Vlaanderen

Trap renoveren: de mogelijkheden

U heeft de keuze uit verschillende renovatiemethodes. De methode is onder andere afhankelijk van het materiaal waar de trap van gemaakt is, de staat van de trap en uw budget. Een houten of metalen trap laat u bijvoorbeeld stralen om het in ere te herstellen. Of plaats overzettreden of andere trapbekleding zoals tapijt. Laat u altijd goed adviseren over de mogelijkheden door een trapspecialist uit Oost-Vlaanderen.

Nieuwe overzettreden

Het grootste voordeel van overzettreden is dat ze gemakkelijk te plaatsen zijn. Uw trap ziet er snel weer als nieuw uit. De treden worden van allerlei verschillende materialen gemaakt. Wat denkt u bijvoorbeeld van een trendy betonlook of juist de natuurlijke uitstraling van hardhout. In Oost-Vlaanderen zijn treden van kunststof, laminaat of karpet het meest populair.

De trappenmaker snijdt het materiaal op maat en lijmt ze vast op de traptreden. Ze worden geplaatst op de traptreden en de stootborden. Op deze pagina leest u meer over de materialen en de plaatsing.

Houten overzettreden

Hardhout is een geliefde materiaalsoort vanwege de warme uitstraling en de lange levensduur. Door de treden te oliën of te beitsen behoudt u het natuurlijke karakter. Uiteraard is schilderen in elke gewenste kleur ook een optie. Hard- en zachthout is gemakkelijk te bewerken en daarom zeer geschikt voor een traprenovatie.

Populaire houtsoorten:

  • Eiken
  • Essen
  • Berken
  • Meranti
  • Noten
  • Merbau

Overzettreden van eikenhout kosten gemiddeld €65,- per trede.

trapbekleding Oost-Vlaanderen

Overzettreden vinyl

Vinyl slijt niet snel, is verkrijgbaar in allerlei designs en kleuren en voelt zacht aan. Het materiaal is daarnaast geluiddempend. Met een afwerking van vinyl krijgt u een zeer strak resultaat. Vooral wanneer u kiest voor treden met een geïntegreerde neus. Dan is er geen extra profiel zichtbaar.

Zelfklevende treden?

De treden worden vaak vastgemaakt met lijm, maar er zijn ook zelfklevende varianten. Voordeel is dat er dan geen lijm meer nodig is voor de bevestiging. Vinyl kost per trede rond de €50,-.

Overzettreden laminaat

Wilt u wel de authentieke uitstraling van een houtnerf, maar bent u op zoek naar een goedkoper materiaal? Bekijk dan de mogelijkheden voor laminaatplanken. Het materiaal bestaat uit een onderlaag van kunststof, meestal melanine, en een drager. Dit is meestal een high-density fibreboard. Op het fibreboard komt bedrukt papier met het design, meestal een houtstructuur. Een laminaattrede heeft u voor een gemiddelde kostprijs van €35,-.

Er zijn twee soorten laminaatplanken:

  • High Pressured Laminate (HPL): de toplaag bestaat uit meerdere lagen van melanine. HPL is sterker en heeft een langere levensduur.
  • Continious Pressed Laminate (CPL): de toplaag is iets dunner en wordt vanaf een rol aangebracht. CPL is iets minder sterk, maar wel goedkoper door het continue productieproces.