U overweegt een traprenovatie?

Vind de voordeligste vakman voor uw traprenovatie!

Gratis – Vrijblijvend

traprenovatie

Traprenovatie

Een mooie trap maakt uw woning helemaal af. Als uw trap versleten is, of als u het uiterlijk niet meer mooi vindt, dan biedt een traprenovatie wellicht uitkomst. Een nieuwe plaatsen brengt namelijk veel kosten met zich mee. Als u niet zo’n groot budget hebt dan is een traprenovatie een beter idee. Door te renoveren ziet uw trap er voordat u het weet weer als nieuw uit. Zoekt u een vakman die de traprenovatie voor u kan uitvoeren? U bent bij ons netwerk van trappen experts aan het juiste adres.

Start gratis offerteaanvraag!

U vindt hier meer informatie over de verschillende opties op het gebied van renoveren. Laat vandaag nog uw gegevens achter op de offertepagina. Wij zorgen er dan voor dat u kosteloos en vrijblijvend een aantal offertes ontvangt. U vergelijkt hiervan de prijzen, voorwaarden en het aanbod. Vervolgens kiest u zelf welke specialist de renovatie komt uitvoeren.

Navigeer op deze pagina naar:

Mogelijkheden bij traprenovatie

Hebt u besloten dat u gaat renoveren? Dan hebt u een aantal mogelijkheden. Een erg bekende en snelle manier om te renoveren is door het plaatsen van overzettreden. Overzettreden zijn eigenlijk niets anders dan valse treden. U kunt deze klus zelf uitvoeren of de overzettreden laten plaatsen door een vakman. Woont u in een monumentaal pand wat u wilt opknappen en wilt u de charme van de oude trap in ere herstellen? Een traprenovatie waarbij het oorspronkelijke karakter wordt behouden is uiteraard een mogelijkheid. Voor het schuren van harde houtsoorten is het mogelijk om te zandstralen zodat het zuivere hout weer zichtbaar is. Loopt u altijd op sokken in huis? Dan is het wellicht een goed idee om de trap te bekleden met tapijt. Als de trap nog in goede staat is en u wilt deze een andere look geven dan is schilderen of oliën een optie. U ziet het, er zijn vele mogelijkheden. Nog even in het kort:

  • Renoveren met overzettreden
  • Trap in ere herstellen
  • Zandstralen
  • Bekleden met tapijt
  • Schilderen of oliën
  • Overzettreden

Overzettreden: voor over de oude trapreden

Overzettreden zijn eigenlijk niets anders dan losse treden van laminaat, hout of PVC welke u over bestaande traptreden kunt plaatsen. Bij dichte trappen is het ook mogelijk om de stootborden van nieuwe overzet stootborden te voorzien. Overzettreden als trapbekleding hebben een aantal voordelen. Het is mogelijk om trappen een totaal nieuwe look te geven tegen lage kosten. U hebt een ruime keuze aan materialen en afwerkingen. Daarnaast is het renoveren snel gedaan. In sommige gevallen is het mogelijk om zelf overtreden te plaatsen, maar dit is niet bij alle trappen even makkelijk. Bij modellen met een bocht is het bijvoorbeeld een groot verschil in vorm en grootte van de treden wat het een lastige klus maakt. Het is daarom verstandig om een vakman in te schakelen. Deze meet elke trede op en maakt de overzettrede vervolgens op maat. Met lijm wordt de overzettrede vervolgens vast gezet. De lijm droogt snel waardoor u na het bekleden direct de trap kunt belopen. Hoe lang een vakman bezig is met het plaatsen van overzettreden hangt af van de grootte en vorm. In de meeste gevallen duurt het aanbrengen een dag.
overzettreden