Betonnen trap plaatsen?

De beste trapspecialisten voor uw klus!

Offertes aanvragen
betontrap

Betonnen trappen

Betonnen trappen worden steeds populairder, dit komt omdat deze trappen modern en strak zijn en het materiaal veel mogelijkheden biedt. Er zitten diverse voordelen aan een betontrap. Wilt u graag een nieuwe betonnen trap? Dan wilt u weten wat de voordelen zijn, of u een prefab of een ter plekke gestort model moet nemen en wat de prijzen van betonnen trappen zijn. In dit artikel komen al deze onderwerp aan bod. Bent u benieuwd naar de kosten van een betontrap? Vraag dan gratis offertes aan!

Voordelen betontrap

Een trap van beton heeft een aantal voordelen. Naast het feit dat het een handig en goedkoop constructiemateriaal is, biedt het ook ontzettend veel mogelijkheden voor het bekleden van traptreden. Een betontrap plaats je op allerlei verschillende plekken, in diverse vormen en je werkt het af met allerlei soorten materialen. Kortom: de mogelijkheden zijn groots. Beton is een sterk en slijtvast materiaal. Bovendien is het vuurvast en brandveilig én heb je er weinig onderhoud aan. Voordelen van betonnen trappen:

  • Goedkoop
  • Veel afwerkingsmogelijkheden
  • Slijtvast
  • Brandveilig
  • Onderhoudsvrij

Hoe wordt een betonnen trap gemaakt?

Een betonnen trap maken, hoe gaat dat in zijn werk? Er zijn twee mogelijkheden om dit te laten maken: prefab of ter plaatse laten storten. De methode is hetzelfde, want er wordt gewerkt met een houten bekisting met staal, waar het beton in gestort wordt. Als het beton hard is, wordt de bekisting verwijderd. Prefab wordt vooraf helemaal gemaakt en in zijn geheel in uw huis geplaatst. U hoeft bij een prefab niet te wachten tot het beton droog, wat u een hoop tijd bespaart. Een betontrap ter plaatse laten storten is voornamelijk handig voor lastig bereikbare plekken. Deze variant kan in allerlei verschillende vormen gemaakt worden.

Prefab betonnen trap

Zoals hierboven al genoemd, is een prefab een geprefabriceerde trap, die op voorhand gemaakt worden, waarna het in een constructie geplaatst wordt. Deze variant wordt vaak gebruikt bij renovaties of indien er veel van dezelfde trappen nodig zijn. Het voordeel aan een prefab is, dat de trap direct klaar voor gebruik is en de traptreden gelijk te belopen zijn. Een prefab betontrap kan in verschillende varianten gemaakt worden. Kies bijvoorbeeld voor een blokken betontrap, een wenteltrap of een trap met Z-treden.

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden?

Vraag gerust vrijblijvende offertes aan. De specialisten storten uw betonnen trap ter plekke of prefab.

Offertes aanvragen

Ter plekke gestort

Een ter plekke gestorte betontrap wordt geplaatst met behulp van een bekisting en wapening. Deze variant gebruikt men vaak bij nieuwbouw en is ideaal voor moeilijk bereikbare plekken. De werkwijze hangt af van de plaatsing en de vorm van de trap. De trapspecialist maakt een bekisting in hout, waarna alles volledig op maat wordt gemaakt. Na de houten bekisting wordt de staalwapening aangebracht. Hierna is het tijd om het beton te storten. Wanneer het beton gehard is, verwijdert de specialist de bekisting en kan de trap afgewerkt worden. Voordeel hiervan is, is dat het goedkoper is dan prefab. Echter moet u wel wachten tot het beton droog is, voordat er op gelopen kan worden.

Soorten betontrappen

Er zijn tal van soorten nieuwe betontrappen en aangezien ze op maat gemaakt worden, is de keuze groot. Welke soort trap u kiest, hangt af van uw wensen en de ruimte die ervoor is in uw woning. Zo heeft u keuze uit een rechte trap, een trap met kwartdraai, een wenteltrap, een betonbloktrap en een betontrap met Z-treden. Wat de verschillen zijn, wordt hieronder uitgelegd. De belangrijkste soorten betontrappen:

  • Recht
  • Kwartdraai
  • Wentel
  • Betonblok
  • Z-treden

rechte betontrap

Rechte betontrap

De rechte betontrap heeft een rechte lijn, zonder bochten en is de meest geplaatste variant. Dit komt omdat die snel neergezet wordt en direct bruikbaar is. De rechte trap wordt gemakkelijk tussen 2 muren gezet, tegen een enkele muur of als losstaande trap. Daarnaast is het mogelijk om ‘m met allerlei materialen af te werken, zodat u iets authentieks creëert. Voordeel van deze rechte variant is dat het geluidsarm is, onderhoudsvriendelijk en direct bruikbaar.

Trap met kwartdraai

Trappen met een kwartdraai bestaan uit twee stukken: een stuk met een kwartdraai van 90 graden en een recht deel. De kwartdraai kan zowel linksom of rechtsom draaien en kan boven, in het midden, of onderaan geplaatst worden. Ook dit model kan tussen 2 muren, tegen een enkele muur of als alleenstaande trap geplaatst worden. Een kwartdraai betontrap is duurder dan een recht model, omdat de specialist een bocht in de bekisting moet maken.

Wenteltrap

Een wenteltrap heeft helemaal geen rechte stukken en draait naar boven toe. Dit is een van de duurste modellen, omdat er veel er bochten in de trap zitten. De draairichting kan links- en rechtsdraaien zijn, waardoor de trap de vorm krijgt van een kurkentrekker of een helix. De wenteltrap is elegant en is in prefab of ter plaatste gegoten variant beschikbaar. Ook is het mogelijk om te kiezen uit diverse afwerkingen. Let wel op dat deze trapsoort erg gevoelig is voor constructiefouten.

Betontrap met Z-treden

Bij een betontrap met Z-treden liggen de stootborden schuin, in plaats van verticaal. Hierdoor verbinden de achterste treden zich met het overlappende gedeelte van de trede erboven. Vanaf de zijkant zie je dan de letter Z. Deze Z-treden geven de trap een dynamisch karakter. Deze trap kan zowel vrijstaand geplaatst worden, maar ook tussen 1 of 2 muren. Het is een ideaal ontwerp, wanneer er weinig ruimte is voor het plaatsen van een trap.

Betonbloktrap

Een betonbloktrap heeft bloktreden, wat de trap een uitgesproken karakter geeft. De blokken staan aan de achterkant met elkaar in verbiding. Ook deze variant heeft diverse plaatsingsmogelijkheden: tussen twee muren, 1 muur of losstaand. De achterzijde van deze trap is niet glad, hierdoor ziet u aan de achterkant de balkachtige structuur. Wederom zijn er veel mogelijkheden op het gebied van afwerkingen.

betonnen trap zwevend

Wat kost een betonnen trap?

De prijzen van een nieuwe betontrap hangen van meerdere factoren af. Namelijk wat voor soort trap er geplaatst wordt, of het prefab of ter plekke gestort wordt en welke afwerking er gebruikt wordt. Standaard rechte trappen kosten gemiddeld minder dan trappen met een draai. Daarbij is het ter plaatste laten storten van trappen goedkoper dan een prefab-model. In de onderstaande tabel staan de gemiddelde prijzen van het storten van een nieuwe betontrap.

Prijzentabel betontrap

  Storten Prefab
Rechte betonnen trap €1.250,- €1.400,-
Betontrap met kwartdraai €1.650,- €2.000,-

*Let op: dit zijn gemiddelde (vanaf)prijzen. De kosten verschillen per trapspecialist.

Betontrap afwerken

Bij het afwerken of bekleden van een betontrap zijn er ontzettend veel mogelijkheden en materialen. Zo kunt u kiezen voor trapbekleding of schilderen. Kies voor polieren wanneer u een trendy trap wilt. Werk bijvoorbeeld met verschillende kleurpigmenten om alles af te werken. Bekleed ‘m met hout, zoals mahonie, eik of beuk als u uw trap een uniek karakter wilt geven. Liever een natuurstenen trap? Zorg dan dat u een betonnen model neemt en deze af laat werken met natuursteen. Dat is goedkoper, omdat natuursteen een duur materiaal is. Tot slot kunt u de trap met overzettreden bekleden. Dit is een snelle en goedkope manier, waarbij u keuze heeft uit veel soorten materiaal zoals pvc, vinyl en laminaat.

betonnen trap offerte

Vrijblijvend offertes vergelijken

U zoekt een nieuwe betontrap en wilt besparen op de kosten? Dan bent u aan het juiste adres bij ons. Wij zorgen dat u gemakkelijk in contact komt met trapspecialisten die u graag van dienst zijn. Vul het offerteformulier in, vraag offertes en vergelijk deze met elkaar. Dit bespaart u geld!

Offertes aanvragen