Betonnen trap plaatsen?

Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten!

Gratis – Vrijblijvend
betontrap

Betonnen trappen

Betonnen trappen worden steeds populairder, dit komt omdat deze trappen modern en strak zijn en het materiaal veel mogelijkheden biedt. Er zitten diverse voordelen aan een betontrap. Wilt u meer weten over deze voordelen of bent u gewoon benieuwd naar de kosten van een betontrap?

Start gratis offerteaanvraag!

Wilt u graag een nieuwe betonnen trap? Dan wilt u weten of u een prefab of een ter plekke gestort model moet nemen en wat de prijzen van betonnen trappen zijn. In dit artikel komen al deze onderwerp aan bod.

Voordelen betontrap

Een trap van beton heeft een aantal voordelen. Naast het feit dat het een handig en goedkoop constructiemateriaal is, biedt het ook ontzettend veel mogelijkheden voor het bekleden van traptreden. Een betontrap plaats je op allerlei verschillende plekken, in diverse vormen en je werkt het af met allerlei soorten materialen. Kortom: de mogelijkheden zijn groots. Beton is een sterk en slijtvast materiaal. Bovendien is het vuurvast en brandveilig én heb je er weinig onderhoud aan. Voordelen van betonnen trappen:

  • Goedkoop
  • Veel afwerkingsmogelijkheden
  • Slijtvast
  • Brandveilig
  • Onderhoudsvrij

Hoe wordt een betonnen trap gemaakt?

Een betonnen trap maken, hoe gaat dat in zijn werk? Er zijn twee mogelijkheden om dit te laten maken: prefab of ter plaatse laten storten. De methode is hetzelfde, want er wordt gewerkt met een houten bekisting met staal, waar het beton in gestort wordt. Als het beton hard is, wordt de bekisting verwijderd. Prefab wordt vooraf helemaal gemaakt en in zijn geheel in uw huis geplaatst. U hoeft bij een prefab niet te wachten tot het beton droog, wat u een hoop tijd bespaart. Een betontrap ter plaatse laten storten is voornamelijk handig voor lastig bereikbare plekken. Deze variant kan in allerlei verschillende vormen gemaakt worden.

Prefab betonnen trap

Zoals hierboven al genoemd, is een prefab een geprefabriceerde trap, die op voorhand gemaakt worden, waarna het in een constructie geplaatst wordt. Deze variant wordt vaak gebruikt bij renovaties of indien er veel van dezelfde trappen nodig zijn. Het voordeel aan een prefab is, dat de trap direct klaar voor gebruik is en de traptreden gelijk te belopen zijn. Een prefab betontrap kan in verschillende varianten gemaakt worden. Kies bijvoorbeeld voor een blokken betontrap, een wenteltrap of een trap met Z-treden.