Houten trap laten plaatsen?

Vind de voordeligste trapspecialist bij u uit de regio!

Gratis – Vrijblijvend

houten trap open

Houten trappen

Hout is een veelgebruikt materiaal voor het maken van trappen, dit komt door de charme die het met zich meebrengt. Wanneer u een nieuwe trap nodig heeft, is het handig om na te denken over het type waar u naar op zoekt bent. Een trap is namelijk een behoorlijk invloedrijk element in uw woning. Als u een natuurlijk en duurzaam materiaal zoekt, is een houten model de juiste keuze. Benieuwd naar de kosten? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan!

Start gratis offerteaanvraag!

Maar wat zijn precies de voordelen van hout? Uit welke houtsoorten kunt u kiezen? Als u meer informatie over de kosten voor een nieuwe houten trap wilt, vraag dan gratis offertes aan!

Voordelen houten trappen

Het plaatsen van een houten trap op maat is vaak een grote investering. Er zitten echter wel een aantal belangrijke voordelen aan een nieuwe houten trap. Hout is een sterk en duurzaam materiaal dat lang mee gaat. Daarnaast is het een slijtvast en onderhoudsvriendelijk materiaal. Het is dus eenvoudig schoon te maken. Het werkt bovendien isolerend, door de dichte structuur die het heeft. Het materiaal geeft uw interieur een nieuwe, natuurlijke en warme uitstraling. U kunt daarbij kiezen uit verschillende houtsoorten, zoals vuurhout, beuken, mahonie of eiken. Kortom, genoeg voordelen.

Welke houtsoort?

Bij de keuze voor de houtsoort is duurzaamheid een belangrijk element. Een trap wordt namelijk vaak belopen en is dus gevoelig voor slijtage. Je dient een harde houtsoort te kiezen, die lang mee gaat en slijtvast is. Naast duurzaamheid wilt uw oog ook wat en is uitstraling ook van belang. Er zijn veel verschillende houtsoorten in diverse kleuren en patronen, die uw trap een hele andere uitstraling geven.

De verschillende houtsoorten zijn:

  • Vurenhout is een zachte houtsoort van naaldhout en is de meest voorkomende soort. Echter is het wel een kwetsbare houtsoort.
  • Beuken is een klassieker voor trappen. Dankzij de lichte kleur springt het niet in de aandacht. Beuken heeft een neutraal uiterlijk.
  • Mahonie is een duurzame houtsoort met een fijne nerf. Het is een stabiel hout en gaat lang mee. Mahonie wordt vaak gebruikt voor klassieke trappen.
  • Eiken is een stevige houtsoort, dat gemakkelijk te behandelen is. Zo brengt u bijvoorbeeld eenvoudig een speciale was aan, zodat u een grijze of witte tint creëert.

houten trap

Wat kost een houten trap?

In veel woningen gebruikt men een houten trap, dit komt door de natuurlijke en warme uitstraling die het heeft. Hout is bovendien een materiaal dat veel mogelijkheden biedt. Daarbij is er een verschil in een losse of een vaste trap. Een vaste trap is een stuk veiliger, maar daar zit ook een hoger prijskaartje aan. Wat het plaatsen van een vaste houten trap kost, hangt af van diverse factoren, zoals het model, maar ook het type hout. Vurenhout is een veelgebruikt materiaal en is de goedkope variant. Wilt u meer een klassieke trap? Dan is mahonie of eiken een goede optie. Echter zijn deze houtsoorten een stuk prijziger. In onderstaande tabel vindt u een overzicht van de gemiddelde prijzen van houten trappen.

Kosten houten trappen in 2024

Soort hout Gemiddelde vanafprijs (excl. plaatsen) *
Vurenhout €925,-
Beuken €1.800,-
Mahonie €2.200
Eiken €2.600,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. De kosten verschillen per trapspecialist.

Montagekosten

De prijzen stijgen wanneer u ervoor kiest om de houten trap te laten plaatsen, of als u extra opties wilt. Dit komt dan door de montagekosten. Het plaatsen van de trapbekleding voor de gehele trap kost gemiddeld zo’n €600,-. Wanneer u graag extra’s wilt, zoals een trapleuning, spotjes of anti-slip strips, gaan de montagekosten omhoog. Een trapleuning laten monteren kost zo’n €70,-. Wilt u verlichting erin? Dan kost dit ongeveer €25,- per spotje. Afhankelijk van wat voor spotje u neemt.

houten trap dicht

Laten plaatsen of zelf doen?

U kunt een houten trap zelf plaatsen, als u graag een goedkope optie wilt. Maar u kunt de klus ook door een trapspecialist laten doen. Een trapspecialist heeft kennis en ervaring en zorgt voor een perfect eindresultaat. Wij adviseren u dan ook om een vakman onder de arm te nemen en de klus uit handen te geven.

Besparen? Offertes vergelijken!

Wilt u besparen op de kosten van het laten plaatsen van een nieuwe trap op maat? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij brengen u in contact met diverse trapspecialisten die u graag van dienst zijn. Vraag gratis offertes aan en vergelijk deze met elkaar. Hierdoor bespaart u op de kosten!