Nieuwe trapbekleding plaatsen?

Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten!

Gratis – Vrijblijvend

trapbekleding

Trapbekleding

U hebt vast en zeker veel aandacht besteed aan de inrichting van uw woning. Hebt u echter ook stilgestaan bij het uiterlijk van uw trap, zoals de trapbekleding? Bij binnenkomst is een trap meestal één van de eerste dingen die u ziet. Het is dan ook belangrijk dat deze er verzorgd uitziet. Wilt u uw trap voordelig door een vakman laten bekleden? U bent bij ons aan het juiste adres!

Start gratis offerteaanvraag!

U hebt vele verschillende opties op het gebied van trapbekleding. U vindt hier meer informatie over de verschillende soorten. Nadat u uw gegevens heeft achtergelaten door het offertformulier, sturen wij u een aantal offertes toe. U vergelijkt hiervan de prijzen en voorwaarden en kiest vervolgens zelf welke vakman bij u langskomt. Het aanvragen van offertes is gratis en helemaal vrijblijvend, u zit dus nergens aan vast!

Navigeer op deze pagina naar:

Soorten trapbekleding

U hebt de keuze uit vele verschillende soorten trapbekleding. Er is voor een ieder wat wils. Welk materiaal het beste is voor u hangt vooral af van uw eigen wensen. Elke soort trapbekleding heeft bovendien zijn eigen voor- en nadelen. Houdt u van een warme en natuurlijke uitstraling? Dan is hout wellicht iets voor u. Voor weinig onderhoud is PVC of Vinyl een goede keuze. Loopt u altijd op blote voeten of sokken door huis? Dankzij tapijt loopt u altijd op een zachte en warme ondergrond. Daarnaast is het mogelijk om te kiezen voor unieke materialen zoals kurk. U vindt hier meer informatie over de verschillende soorten trapbekleding.

Trap bekleden met hout

Hout is een populair materiaal vanwege de mooie natuurlijke look. Een koele metalen trap geeft u dankzij hout al gauw een hele warme uitstraling. Een voordeel van deze houten trapbekleding is dat het geluiddempend werkt. Hout is bovendien een sterk en robuust materiaal. Het is duurzaam en slijt niet snel. Naast deze vele voordelen heeft de trapbekleding ook een aantal nadelen. Allereerst is hout een duur materiaal, vergeleken met laminaat of PVC. Er is daarnaast periodiek onderhoud nodig en na verloop van tijd is het mogelijk dat de trap begint te kraken. Gaat u voor een houten traprenovatie? Dan hebt u de keuze uit vele verschillende houtsoorten, waaronder eiken, beuken, mahonie en rubberwood. Beuken is hardhout, het heeft een fijne nerf en een lichte kleur. Eiken heeft een goede kwaliteit, het is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Mahonie is van nature roodbruin, het is een duurzame soort loofhout. Rubberwood is afkomstig van rubberbomen, het is van nature lichtgekleurd.
trap bekleden met tapijt

Trap bekleden met tapijt

Ook is het mogelijk om een trap te bekleden met tapijt. Deze trapbekleding was vroeger erg populair. Tegenwoordig iets minder omdat er in tapijt gauw stof en vuil achterblijft. Veel mensen zijn bovendien allergisch voor tapijt. Er zijn echter ook een paar voordelen als u de trap met dit materiaal wilt bekleden. Het voelt namelijk altijd warm en zacht aan uw voeten. Door een trede met stof te bekleden zijn beschadigingen eenvoudig en snel gecamoufleerd. Tapijt dempt geluid en het is totaal niet glad waardoor het erg veilig en kindvriendelijk is. U hebt daarnaast de keuze uit vele kleuren en soorten.

Deze trapbekleding is bovendien erg betaalbaar!

Het is mogelijk om de gehele treden te bekleden met stof. Wat u echter ook vaak ziet is dat trappen alleen in het midden bekleed zijn met tapijt. Het is belangrijk dat u een tapijtsoort gebruikt met een hoge pooldichtheid. Dankzij de hoge pooldichtheid is op de gebogen delen de onderlaag niet zichtbaar. Daarnaast is een stevige trapbekleding, zoals frisé of bouclé erg geschikt. Dankzij de stevige garenstructuur zullen deze soorten niet snel slijten op veel belopen trappen.
trapbekleding laminaat

Laminaat als trapbekleding

Houdt u van de warme uitstraling van hout maar vindt u dit materiaal iets te duur om mee te bekleden? Laminaat is een goedkope optie. Deze trapbekleding wordt gemaakt van kunststof maar qua uiterlijk lijkt het erg veel op hout. Er is daarnaast laminaat verkrijgbaar in verschillende dessins, bijvoorbeeld met een leer- of betonlook maar ook in een verscheidenheid aan kleuren. Naast deze voordelen is laminaat ook nog een duurzaam, slijtvast en makkelijk in onderhoud. De trapbekleding brengt helaas ook een aantal nadelen met zich mee. Laminaat is namelijk lastig te repareren. Zit er een beschadiging in een trede? Dan kunt u dit niet repareren maar zult u de hele trede opnieuw moeten bekleden. Het is daarnaast mogelijk dat laminaat gaat kraken tijdens het lopen. Gaat u laminaat kopen voor het bekleden van uw trap? Let dan op de twee cijfers welke staan aangegeven op de verpakking. De eerste geeft aan of het materiaal geschikt is voor gebruik in een woning (2) of voor commercieel gebruik (3). Het tweede cijfer geeft weer hoe intensief de laminaten traptreden belopen kunnen worden. Wordt de trap naar de zolder weinig belopen? Dan is cijfer 1, welke voor licht gebruik staat voldoende. Cijfer 3 is geschikt voor intensief gebruik.

Linoleum trapbekleding

Ook linoleum is een optie voor het bekleden van trappen. Deze materiaalsoort heeft vele voordelen. Het is 100% natuurlijk en duurzaam. Beschadigingen ontstaan niet snel, linoleum trappen gaan dan ook lang mee. Dit maakt deze trapbekleding ideaal voor trappen welke veel worden belopen. Linoleum is bovendien onderhoudsvriendelijk, u hebt er na plaatsing vrijwel geen omkijken meer naar. Het is tot slot geluiddempend en verkrijgbaar in vele verschillende kleuren. Een groot nadeel van deze materiaalsoort is dat het niet helemaal vochtbestendig is en dat vuil snel zichtbaar is. Hoewel beschadigingen niet snel ontstaan zijn ze wel snel zichtbaar als er eenmaal kleine beschadigingen zijn. De trapbekleding is verkrijgbaar in stroken of tegels. Het bekleden van een trap met linoleum is geen eenvoudige klus. Het is daarom verstandig om voor het bekleden een vakman in te schakelen. Houd er rekening mee dat dit materiaal na het bekleden kan verkleuren door de lijm. Na blootstelling aan licht trekt deze verkleuring binnen 24 uur weg.
trapbekleding pvc

PVC en Vinyl

PVC en vinyl zijn beide een populaire soort kunststof. PVC en vinyl zijn verkrijgbaar in vele kleuren maar ook in verscheidene dessins zoals een houtdessin. Men ziet het uiterlijk van PVC en vinyl nog wel eens als een nadeel. Het kan er kil uitzien. Gelukkig is een houtdessin tegenwoordig bijna niet meer van echt te onderscheiden. Het bekleden met deze materialen wordt gedaan met behulp van overzettreden. Deze plaatst de vakman over bestaande treden waardoor de vakman erg snel klaar is met de klus. PVC en vinyl hebben vele voordelen. De materialen zijn recyclebaar, geluiddempend en waterbestendig. PVC en vinyl zijn sterk en slijten niet snel. De trapbekleding heeft bovendien vrijwel geen onderhoud nodig. Ideaal!

Trap bekleden met unieke materialen

Bovengenoemde soorten trapbekleding zijn het meest bekend en het meest populair. Wilt u echter iets anders dan anders om de trappen in uw woning mee te bekleden? Iets unieks? Dit is ook zeker denkbaar. Wat dacht u bijvoorbeeld van leer, natuursteen, glas of kurk als trapbekleding?

  • Leer. Leer ziet er chique maar ook erg stoer uit. Als u uw trap met leer laat bekleden dan zult u hier vele jaren van genieten. Deze materiaalsoort wordt namelijk alleen maar mooier door het te gebruiken.
  • Natuursteen. Wilt u iets exclusiefs en speciaals? Dan is natuursteen een mooie optie om uw trap mee te bekleden. Natuursteen is vochtwerend en volledig onderhoudsvrij. U hebt de keuze uit ruwe of gepolijste natuursteen.
  • Glas. In een modern interieur staat een trap van glas erg mooi. Vooral bij zwevende trappen is glas een mooie optie omdat dit ervoor zorgt dat de trap één wordt het met interieur. Een nadeel van glas is dat vuil direct zichtbaar is. Het is echter eenvoudig schoon te maken.
  • Kurk. Als u een natuurlijk en milieuvriendelijk product zoekt, dan is kurk de juiste keuze! Kurk is veerkrachtig en daardoor erg kindvriendelijk. Het loopt erg comfortabel en werkt geluiddempend en isolerend. Een nadeel is dat na verloop van tijd inloop en verandering van kleur zichtbaar is.

Prijzen van trapbekleding

Wilt u de trappen in een woning een nieuwe look geven? Het is vanzelfsprekend dat ik wilt weten wat hiervan de prijzen zijn. De prijzen hangen af van verschillende factoren. Denk hierbij aan de vorm van de trap. Hoe groter deze is en hoe meer bochten deze heeft, hoe hoger de uiteindelijke prijs. Of deze open of gesloten is, is ook van invloed. Uiteraard is ook het type trapkleding van invloed op de uiteindelijke prijzen. In onderstaande tabel vindt u de gemiddelde prijs per type bekleding. Zoals u ziet is het stofferen van trappen het meest voordelig met een vanafprijs van €900,-. De overige types bekleding hebben prijzen tussen de €1.250,- en €2.500,-.

Prijzen trapbekleding 2024

Type traprenovatie Gemiddelde vanafprijs*
Stofferen (tapijt) v.a. €900,-
Laminaat (open trap) v.a. €1.400,-
Laminaat (gesloten trap) v.a. €2.300,-
PVC (open trap) v.a. €1.600,-
PVC (gesloten trap) v.a. €2.500,-
Linoleum (open trap) v.a. €1.250,-
Linoleum (gesloten trap) v.a. €1.500,-
Hout (open trap) v.a. €1.800,-
Hout (gesloten trap) v.a. €2.000,-
Leer, natuursteen, glas en kurk Prijs op aanvraag

* Let op: dit zijn gemiddelde (vanaf)prijzen. Vraag voor de exacte bedragen gratis offertes aan.

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden?

Vergelijk offertes en bespaar! De specialisten bekleden uw trap tegen scherpe prijzen

Zoekt u een goedkope trapbekleding?

Er is trapbekleding verkrijgbaar in vele verschillende prijsklassen. Als u op een goedkope manier uw trap wilt bekleden dan hebt u verschillende opties. De meest goedkope optie is tapijt. De gemiddelde vanafprijs van deze materiaalsoort ligt rond de €900,-. U geniet dan van een goedkope, mooi uitziende en zachte trap. Bent u allergisch voor stof of bent u gewoon niet zo’n fan van tapijt? Dan is linoleum de meest goedkope optie. De prijzen voor het bekleden met linoleum beginnen bij de €1.500,-. Linoleum is 100% natuurlijk, duurzaam en het gaat lang mee. Daarnaast vindt u goedkope bekleding door de prijzen van verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken.

Trap laten bekleden door een specialist?

Bent u een ervaren klusser? Het is eventueel mogelijk om het aanbrengen van de trapbekleding zelf te doen. In de meeste gevallen is het echter verstandig om deze klus over te laten aan een specialist. Als het bekleden niet goed wordt gedaan dan hebt u namelijk kans dat de levensduur minder lang is. Daarnaast is de kans op kraken groter als u bijvoorbeeld een laminaten of houten trapbekleding verkeerd plaatst. Een voordeel van het inhuren van een specialist is bovendien dat hij ervaring heeft. Dankzij deze ervaring en het juiste materiaal is het bekleden binnen een dag of maximaal 2 dagen gedaan. Hierdoor hebt u weinig overlast. Bent u op zoek naar een specialist? Vraag dan vrijblijvend een aantal offertes aan.
trapbekleding offerte

Besparen? Vrijblijvende offertes!

U hebt de keuze uit vele verschillende soorten trapbekleding. Wilt u de trap in uw woning van een nieuwe look voorzien door deze opnieuw te bekleden? Bij ons bespaart u op de prijs door offertes te vergelijken. Wij zijn namelijk een netwerk van meerdere trapspecialisten in heel Vlaanderen. Er zit dus ook altijd een vakman bij u in de buurt. Ga vandaag nog naar onze contactpagina en laat hier een omschrijving van de klus achter, samen met uw gegevens. Wij zorgen ervoor dat u gratis en vrijblijvend een aantal offertes toegestuurd krijgt. U vergelijkt de meerdere offertes met elkaar op prijzen en voorwaarden waarna u zelf kiest welke vakman het beste bij u past. We helpen u graag!