Nieuwe trapbekleding plaatsen?

Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten!

Gratis – Vrijblijvend

trapbekleding

Trapbekleding

U hebt vast en zeker veel aandacht besteed aan de inrichting van uw woning. Hebt u echter ook stilgestaan bij het uiterlijk van uw trap, zoals de trapbekleding? Bij binnenkomst is een trap meestal één van de eerste dingen die u ziet. Het is dan ook belangrijk dat deze er verzorgd uitziet. Wilt u uw trap voordelig door een vakman laten bekleden? U bent bij ons aan het juiste adres!

Start gratis offerteaanvraag!

U hebt vele verschillende opties op het gebied van trapbekleding. U vindt hier meer informatie over de verschillende soorten. Nadat u uw gegevens heeft achtergelaten door het offertformulier, sturen wij u een aantal offertes toe. U vergelijkt hiervan de prijzen en voorwaarden en kiest vervolgens zelf welke vakman bij u langskomt. Het aanvragen van offertes is gratis en helemaal vrijblijvend, u zit dus nergens aan vast!

Navigeer op deze pagina naar:

Soorten trapbekleding

U hebt de keuze uit vele verschillende soorten trapbekleding. Er is voor een ieder wat wils. Welk materiaal het beste is voor u hangt vooral af van uw eigen wensen. Elke soort trapbekleding heeft bovendien zijn eigen voor- en nadelen. Houdt u van een warme en natuurlijke uitstraling? Dan is hout wellicht iets voor u. Voor weinig onderhoud is PVC of Vinyl een goede keuze. Loopt u altijd op blote voeten of sokken door huis? Dankzij tapijt loopt u altijd op een zachte en warme ondergrond. Daarnaast is het mogelijk om te kiezen voor unieke materialen zoals kurk. U vindt hier meer informatie over de verschillende soorten trapbekleding.

Trap bekleden met hout

Hout is een populair materiaal vanwege de mooie natuurlijke look. Een koele metalen trap geeft u dankzij hout al gauw een hele warme uitstraling. Een voordeel van deze houten trapbekleding is dat het geluiddempend werkt. Hout is bovendien een sterk en robuust materiaal. Het is duurzaam en slijt niet snel. Naast deze vele voordelen heeft de trapbekleding ook een aantal nadelen. Allereerst is hout een duur materiaal, vergeleken met laminaat of PVC. Er is daarnaast periodiek onderhoud nodig en na verloop van tijd is het mogelijk dat de trap begint te kraken. Gaat u voor een houten traprenovatie? Dan hebt u de keuze uit vele verschillende houtsoorten, waaronder eiken, beuken, mahonie en rubberwood. Beuken is hardhout, het heeft een fijne nerf en een lichte kleur. Eiken heeft een goede kwaliteit, het is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Mahonie is van nature roodbruin, het is een duurzame soort loofhout. Rubberwood is afkomstig van rubberbomen, het is van nature lichtgekleurd.
trap bekleden met tapijt

Trap bekleden met tapijt

Ook is het mogelijk om een trap te bekleden met tapijt. Deze trapbekleding was vroeger erg populair. Tegenwoordig iets minder omdat er in tapijt gauw stof en vuil achterblijft. Veel mensen zijn bovendien allergisch voor tapijt. Er zijn echter ook een paar voordelen als u de trap met dit materiaal wilt bekleden. Het voelt namelijk altijd warm en zacht aan uw voeten. Door een trede met stof te bekleden zijn beschadigingen eenvoudig en snel gecamoufleerd. Tapijt dempt geluid en het is totaal niet glad waardoor het erg veilig en kindvriendelijk is. U hebt daarnaast de keuze uit vele kleuren en soorten.

Deze trapbekleding is bovendien erg betaalbaar!

Het is mogelijk om de gehele treden te bekleden met stof. Wat u echter ook vaak ziet is dat trappen alleen in het midden bekleed zijn met tapijt. Het is belangrijk dat u een tapijtsoort gebruikt met een hoge pooldichtheid. Dankzij de hoge pooldichtheid is op de gebogen delen de onderlaag niet zichtbaar. Daarnaast is een stevige trapbekleding, zoals frisé of bouclé erg geschikt. Dankzij de stevige garenstructuur zullen deze soorten niet snel slijten op veel belopen trappen.
trapbekleding laminaat