Trappenspecialist nodig in Vilvoorde?

Bespaar gratis door offertes van specialisten uit de regio te vergelijken!

Gratis – Vrijblijvend

Nieuwe trappen & traprenovatie Vilvoorde

De trap is een belangrijke blikvanger in uw woning in Vilvoorde. Met een traprenovatie ziet uw trap er weer als nieuw uit! Schakel een trappenmaker uit de buurt in voor het renoveren van de trappen. U bent dan verzekerd van het beste resultaat. Liever een nieuwe trap? Ook dat is geen probleem. Plaats bijvoorbeeld een moderne betonnen trap of een houten draaitrap. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden en de exacte prijzen? Vraag dan geheel vrijblijvend offertes aan.

Start gratis offerteaanvraag!

Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor het renoveren van trappen? Of wilt u weten welke materiaalsoorten er geschikt zijn voor een renovatie of gloednieuwe trap? Lees dan snel verder! Wij geven u een handig overzicht van alle opties en de gemiddelde prijzen. Ook leest u hoe u bespaart op de kosten.

trappen Vilvoorde

Offertes vergelijken? Bespaar op de kosten!

Wist u dat u niet te veel betaalt door offertes van meerdere trapspecialisten uit de regio te vergelijken? U bespaart zo aanzienlijk op de kosten. Elke specialist hanteert namelijk zijn eigen tarieven. Bovendien krijgt u zo meer inzicht in de exacte totaalprijs. Met onze offerteservice vergelijkt u eenvoudig offertes van een aantal specialisten. U hoeft hier alleen het offerteformulier voor in te vullen!

Dit zijn de voordelen van onze offerteservice:

  • De offerteservice is geheel gratis en zonder verplichtingen. U zit dus nergens aan vast.
  • U kiest eenvoudig de beste trapspecialist uit de omgeving van Vilvoorde.
  • Bespaar tot wel 40% op de kosten van een gloednieuwe trap of traprenovatie.

Nieuwe trap of traprenovatie?

Gaan uw traptreden slijten of zijn ze er na verloop van tijd niet mooier op geworden? U kunt in dat geval uw trappen in Vilvoorde vervangen of renoveren. Kiest u voor het vervangen van de trap? Dan zal een trappenmaker het volledige trapmodel verwijderen en een nieuw exemplaar plaatsen.

Hierbij heeft u eventueel de keuze uit een ander model, waarmee u de hal of woonkamer een compleet andere uitstraling geeft. In de meeste gevallen voldoet een traprenovatie ook. Hierbij behoudt u uw bestaande trappen, maar worden deze gerenoveerd. Dit verhoogt de veiligheid en verbetert het uiterlijk, waardoor het echte blikvangers worden.

Een traprenovatie laten doen door erkende vakmannen? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan!

Traprenovatie Vilvoorde

Laat de trap in uw woning in Vilvoorde weer stralen met een traprenovatie! Er zijn verschillende mogelijkheden voor het renoveren van trappen. Kies bijvoorbeeld voor het zandstralen van hardhouten trappen om ze in ere te herstellen of plaats trapbekleding.

Uw gehele trap wordt opgeknapt en ziet er na de traprenovatie weer als nieuw uit. Een vakman uit Vilvoorde renoveert niet alleen de trap, maar ook de leuningen en plaatst moeiteloos trapverlichting of andere extra opties.

Waarom een traprenovatie laten uitvoeren?

Trappen worden elke dag intensief gebruikt. Hierdoor slijt het materiaal en krijgt u bijvoorbeeld kale plekken in de tapijtbekleding of op de verf. Een traprenovatie is een stuk goedkoper dan het plaatsen van een gloednieuwe trap. Bovendien kost het renoveren minder tijd.

traprenovatie Vilvoorde

Trap renoveren: de mogelijkheden

Wanneer u een traprenovatie in Vilvoorde gaat laten uitvoeren, heeft u de keuze uit verschillende mogelijkheden. Houten of metalen trappen kunt u bijvoorbeeld in ere herstellen door ze te zandstralen. Na het zandstralen moet u het hout opnieuw behandelen met olie of verf voor bescherming. Een andere mogelijkheid is om trapbekleding of overzettreden te plaatsen. De renovatiemethode is afhankelijk van uw persoonlijke wensen, uw budget en de mogelijkheden voor uw trapmodel.

Nieuwe overzettreden

Overzettreden worden over de bestaande treden geplaatst. Het voordeel is dat een trappenmaker uit Vilvoorde ze zeer snel plaatst en dat het niet nodig is om beschadigingen en dergelijke van tevoren te herstellen. U heeft de keuze uit allerlei materialen. Wilt u een betonnen trap? Kies dan voor materiaal met een betonlook. Of liever de warme en natuurlijke uitstraling van hout? Dan zijn laminaatplanken zeer geschikt.

Elke overzettrede wordt op maat gesneden door de trapspecialist uit Vilvoorde. Voor het opmeten gebruikt hij een speciale trapspin. Een trapspin maakt het opmeten van alle hoeken een stuk gemakkelijker. Ook de stootborden worden voorzien van nieuw materiaal.

Houten overzettreden

Overzettreden van hardhout zijn zeer geliefd in Vilvoorde. Ze hebben namelijk een natuurlijke en authentieke uitstraling, gaan lang mee en zijn slijtvast. Sommige houtsoorten zijn glad, daarom is het verstandig om ook antislip-strips aan te laten brengen. Hout vergt wel enig onderhoud. U moet het bijvoorbeeld schuren, verven of oliën om het in goede conditie te houden.

Kies bijvoorbeeld één van de volgende houtsoorten:

  • Eiken
  • Essen
  • Berken
  • Meranti
  • Noten
  • Merbau

Een overzettrede van eikenhout heeft een gemiddelde prijs van €65,- per trede.

trapbekleding Vilvoorde

Overzettreden vinyl

Een ander materiaal voor een overzettrede is vinyl. Vinyl is verkrijgbaar in allerlei designs en kleuren. Eén van de voordelen van dit materiaal is dat het zacht aanvoelt en geluiddempend is. Trappen met bekleding van vinyl hebben een strakke afwerking. Kies bijvoorbeeld voor een overzettrede met geïntegreerde neus.

Lijm of zelfklevende treden?

Vinyl overzettreden worden vastgemaakt met lijm door een vakman uit Vilvoorde, maar zelfklevende treden zijn ook een optie. Voordeel is dat er dan geen lijm meer nodig is voor de plaatsing.

Een trede van vinyl heeft een gemiddelde prijs van €50,-.

Overzettreden laminaat

Tot slot worden overzettreden ook van laminaat gemaakt. Dit materiaal is een budgetvriendelijke keuze in plaats van echt hardhout. De aanschafprijs ligt namelijk een stuk lager. Laminaatplanken bestaan uit een onderlaag van kunststof (melanine) met een drager. Deze drager wordt meestal gemaakt van een high-density fibreboard. Op dit fibreboard komt een