Trappenspecialist nodig in Antwerpen?

Bespaar gratis door offertes van specialisten uit de regio te vergelijken!

Gratis – Vrijblijvend

Nieuwe trappen & traprenovatie Antwerpen

De trap is een belangrijke blikvanger in uw woning in Antwerpen. Met een traprenovatie ziet uw trap er weer als nieuw uit! Schakel een trappenmaker uit de buurt in voor het renoveren van de trappen. U bent dan verzekerd van het beste resultaat. Liever een nieuwe trap? Ook dat is geen probleem. Plaats bijvoorbeeld een moderne betonnen trap of een houten draaitrap. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden en de exacte prijzen? Vraag dan geheel vrijblijvend offertes aan.

Start gratis offerteaanvraag!

Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor het renoveren van trappen? Of wilt u weten welke materiaalsoorten er geschikt zijn voor een renovatie of gloednieuwe trap? Lees dan snel verder! Wij geven u een handig overzicht van alle opties en de gemiddelde prijzen. Ook leest u hoe u bespaart op de kosten.

trappen Antwerpen

Offertes vergelijken? Bespaar op de kosten!

Wist u dat u niet te veel betaalt door offertes van meerdere trapspecialisten uit de regio te vergelijken? U bespaart zo aanzienlijk op de kosten. Elke specialist hanteert namelijk zijn eigen tarieven. Bovendien krijgt u zo meer inzicht in de exacte totaalprijs. Met onze offerteservice vergelijkt u eenvoudig offertes van een aantal specialisten. U hoeft hier alleen het offerteformulier voor in te vullen!

Dit zijn de voordelen van onze offerteservice:

 • De offerteservice is geheel gratis en zonder verplichtingen. U zit dus nergens aan vast.
 • U kiest eenvoudig de beste trapspecialist uit de omgeving van Antwerpen.
 • Bespaar tot wel 40% op de kosten van een gloednieuwe trap of traprenovatie.

Nieuwe trap of traprenovatie?

Gaan uw traptreden slijten of zijn ze er na verloop van tijd niet mooier op geworden? U kunt in dat geval uw trappen in Antwerpen vervangen of renoveren. Kiest u voor het vervangen van de trap? Dan zal een trappenmaker het volledige trapmodel verwijderen en een nieuw exemplaar plaatsen.

Hierbij heeft u eventueel de keuze uit een ander model, waarmee u de hal of woonkamer een compleet andere uitstraling geeft. In de meeste gevallen voldoet een traprenovatie ook. Hierbij behoudt u uw bestaande trappen, maar worden deze gerenoveerd. Dit verhoogt de veiligheid en verbetert het uiterlijk, waardoor het echte blikvangers worden.

Een traprenovatie laten doen door erkende vakmannen? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan!

Traprenovatie Antwerpen

Laat de trap in uw woning in Antwerpen weer stralen met een traprenovatie! Er zijn verschillende mogelijkheden voor het renoveren van trappen. Kies bijvoorbeeld voor het zandstralen van hardhouten trappen om ze in ere te herstellen of plaats trapbekleding.

Uw gehele trap wordt opgeknapt en ziet er na de traprenovatie weer als nieuw uit. Een vakman uit Antwerpen renoveert niet alleen de trap, maar ook de leuningen en plaatst moeiteloos trapverlichting of andere extra opties.

Waarom een traprenovatie laten uitvoeren?

Trappen worden elke dag intensief gebruikt. Hierdoor slijt het materiaal en krijgt u bijvoorbeeld kale plekken in de tapijtbekleding of op de verf. Een traprenovatie is een stuk goedkoper dan het plaatsen van een gloednieuwe trap. Bovendien kost het renoveren minder tijd.

traprenovatie Antwerpen

Trap renoveren: de mogelijkheden

Wanneer u een traprenovatie in Antwerpen gaat laten uitvoeren, heeft u de keuze uit verschillende mogelijkheden. Houten of metalen trappen kunt u bijvoorbeeld in ere herstellen door ze te zandstralen. Na het zandstralen moet u het hout opnieuw behandelen met olie of verf voor bescherming. Een andere mogelijkheid is om trapbekleding of overzettreden te plaatsen. De renovatiemethode is afhankelijk van uw persoonlijke wensen, uw budget en de mogelijkheden voor uw trapmodel.

Nieuwe overzettreden

Overzettreden worden over de bestaande treden geplaatst. Het voordeel is dat een trappenmaker uit Antwerpen ze zeer snel plaatst en dat het niet nodig is om beschadigingen en dergelijke van tevoren te herstellen. U heeft de keuze uit allerlei materialen. Wilt u een betonnen trap? Kies dan voor materiaal met een betonlook. Of liever de warme en natuurlijke uitstraling van hout? Dan zijn laminaatplanken zeer geschikt.

Elke overzettrede wordt op maat gesneden door de trapspecialist uit Antwerpen. Voor het opmeten gebruikt hij een speciale trapspin. Een trapspin maakt het opmeten van alle hoeken een stuk gemakkelijker. Ook de stootborden worden voorzien van nieuw materiaal.

Houten overzettreden

Overzettreden van hardhout zijn zeer geliefd in Antwerpen. Ze hebben namelijk een natuurlijke en authentieke uitstraling, gaan lang mee en zijn slijtvast. Sommige houtsoorten zijn glad, daarom is het verstandig om ook antislip-strips aan te laten brengen. Hout vergt wel enig onderhoud. U moet het bijvoorbeeld schuren, verven of oliën om het in goede conditie te houden.

Kies bijvoorbeeld één van de volgende houtsoorten:

 • Eiken
 • Essen
 • Berken
 • Meranti
 • Noten
 • Merbau

Een overzettrede van eikenhout heeft een gemiddelde prijs van €65,- per trede.

trapbekleding Antwerpen

Overzettreden vinyl

Een ander materiaal voor een overzettrede is vinyl. Vinyl is verkrijgbaar in allerlei designs en kleuren. Eén van de voordelen van dit materiaal is dat het zacht aanvoelt en geluiddempend is. Trappen met bekleding van vinyl hebben een strakke afwerking. Kies bijvoorbeeld voor een overzettrede met geïntegreerde neus.

Lijm of zelfklevende treden?

Vinyl overzettreden worden vastgemaakt met lijm door een vakman uit Antwerpen, maar zelfklevende treden zijn ook een optie. Voordeel is dat er dan geen lijm meer nodig is voor de plaatsing.

Een trede van vinyl heeft een gemiddelde prijs van €50,-.

Overzettreden laminaat

Tot slot worden overzettreden ook van laminaat gemaakt. Dit materiaal is een budgetvriendelijke keuze in plaats van echt hardhout. De aanschafprijs ligt namelijk een stuk lager. Laminaatplanken bestaan uit een onderlaag van kunststof (melanine) met een drager. Deze drager wordt meestal gemaakt van een high-density fibreboard. Op dit fibreboard komt een toplaag en een laag bedrukt papier voor het design. Laminaattreden kosten gemiddeld €35,- per stuk.

Welke soorten laminaatplanken zijn er?

 • High Pressured Laminate (HPL): zeer sterke toplaag dat bestaat uit meerdere lagen melanine. HPL is zeer sterk en heeft een lange levensduur.
 • Continious Pressed Laminate (CPL): CPL heeft een dunnere toplaag, maar is goedkoper door het productieproces.

Wilt u uw trap laten bekleden?

Schakel een vakman in voor het beste resultaat!

Trapbekleding

Ook het aanbrengen van trapbekleding behoort tot de mogelijkheden bij een traprenovatie. Een trapspecialist uit Antwerpen zorgt bij het aanbrengen van trapbekleding ervoor dat er geen lucht onder de bekleding komt en dat alle hoeken en naden netjes afgewerkt zijn. Dit is belangrijk voor de levensduur van de trapbekleding. U wilt natuurlijk niet dat een hoekje snel weer loslaat.

Welke materialen zijn geschikt voor trapbekleding?

Wanneer u uw trap laat renoveren met trapbekleding, heeft u de keuze uit verschillende materiaalsoorten. Denk hierbij aan hardhout, laminaattreden of linoleum. Ook tapijt is een populaire keuze in Antwerpen.

Soort trapbekleding

Doordat er vele materiaalsoorten geschikt zijn voor trapbekleding, kunt u de trap de uitstraling geven die u graag wilt. Kies bijvoorbeeld voor hardhout zoals massief eiken of voor linoleum met een trendy betonlook.

Welke trapbekleding geschikt is voor het renoveren van uw trap, is voornamelijk afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur en uw budget. Wilt u bijvoorbeeld graag eikenhout, maar bent u op zoek naar een budgetvriendelijke optie? Kies dan voor vinyl met een houtstructuur. Karpet is ook een optie en is zeer geschikt voor het dempen van geluid.

Trap bekleden met hout

Eén van de redenen waarom hout als trapbekleding zeer populair in Antwerpen is, is vanwege de authentieke uitstraling. Daarnaast is het materiaal kras- en stootvast. Het beschadigt dus niet snel wanneer u met schoenen de trap op of af loopt of als u er per ongeluk iets op laat vallen. Het hout geeft u eenvoudig een andere kleur. Wilt u na een paar jaar graag een andere kleur? Dan is dat geen probleem. Of kies voor het oliën van het materiaal om de natuurlijke structuur zichtbaar te laten.

De kosten voor het renoveren van trappen met hard- of zachthout is afhankelijk van de houtsoort waar u voor kiest, de trapvorm en de grootte van het trapoppervlak. Zachthout is over het algemeen iets goedkoper dan hardhout, maar gaat wel iets minder lang mee.

trap-bekleden Antwerpen

Trap bekleden met parket

Parket, ook wel lamelparket, is ook zeer geschikt voor het bekleden van een trap. Parket wordt gemaakt met een multiplex ondergrond. Daarbovenop komt een toplaag van massief hardhout. Parket wordt onbehandeld of behandeld op trappen aangebracht. Wanneer u kiest voor onbehandeld parket, is het nodig om het na de plaatsing nog te verven, beitsen of te oliën.

Trap bekleden met laminaat

Is hout u te kostbaar maar wilt u wel de houten uitstraling? Dan zou u ook voor laminaat kunnen kiezen. Het bestaat in de meeste gevallen uit vier verschillende lagen, die dicht op elkaar gedrukt zijn. De toplaag geeft het materiaal z’n kleur en patroon. Zo is het materiaal verkrijgbaar met een houtlook, al zult u wel het verschil met echte houten bekleding kunnen zien.

Eén van de belangrijkste voordelen van laminaatbedekking, is dat dit erg onderhoudsvriendelijk is. De toplaag is namelijk stoot- en boenvast, waardoor er geen krassen of vlekken op ontstaan. Het is eenvoudig te reinigen, en is daarmee een uitstekende keuze voor grote gezinnen.

De prijs voor een traprenovatie van een gesloten trap begint vanaf €2.300,-. Het renoveren van een open trap met laminaat begint vanaf een prijs van €1.400,-.

Trap van massief eiken

Eikenhout wordt zeer vaak gebruikt voor het renoveren van trappen. Het materiaal gaat namelijk zeer lang mee, het past in veel interieurs (zowel klassiek als modern) en is verkrijgbaar in verschillende houttinten. Zelf een trendy grijze of witte ondertoon is mogelijk.

Eikenhout met het fsc-keurmerk?

Het is verstandig om eikenhout aan te schaffen met het keurmerk van het Forest Steward Council (FSC). Dan weet u zeker dat het eikenhout dat gebruikt wordt bij het renoveren op verantwoorde wijze is gekapt. Op fsc.be staat nog meer informatie over het keurmerk.

Besparen op de kosten van gloednieuwe trapbekleding?

Ontvang gratis offertes en betaal niet te veel voor uw traprenovatie!

Trappen bekleden met kunststof

De voordelen van trapbekleding van kunststof is dat het onderhoudsarm is, waterbestendig en kleurvast. Daarnaast is het kuisen van kunststof zeer eenvoudig. Het enige waar u op moet letten is dat u geen schurende of agressieve schoonmaakmiddelen gebruikt, want deze kunnen het materiaal beschadigen. Kunststof is verkrijgbaar in vele designs, ok met een houtstructuur. Dit design is niet van echt hardhout te onderscheiden!

Trap bekleden met pvc

De afkorting pvc staat voor polyvinylchloride. Het wordt ook wel een thermoplastisch polymeer genoemd. Dit materiaal wordt in de bouw steeds meer gebruikt, bijvoorbeeld voor kozijnen, en is ook geschikt voor het bekleden van trappen. Het is namelijk brandvertragend, eenvoudig te kuisen en het dempt het geluid. Een vakman legt een dunne laag polymeer over de traptreden heen. Hij moet dit eerst op maat snijden.

Trapbekleding van kunststof voor een open trap kost rond de €1.600,- en de kostprijs voor een gesloten trapmodel begint vanaf €2.500,-.

Trapbekleding linoleum

Trapbekleding van linoleum wordt gemaakt van een onderlaag van kurk met een toplaag. Het design van het linoleum staat afgedrukt op deze toplaag. Soms denkt men dat vinyl en linoleum hetzelfde is, maar dit is niet het geval. De samenstelling van linoleum is namelijk anders. Doordat het materiaal antistatisch is, trekt het geen stof en ander vuil aan. Hierdoor kunt u de trap gemakkelijker schoonmaken. Gebruikt geen agressieve schoonmaakmiddelen voor het kuisen, deze middelen beschadigen het materiaal.

trapbekleding tapijt Antwerpen

Trap bekleden tapijt

Een vakman gebruikt hoogpolig of laagpolig tapijt (ook wel karpet genoemd) voor het bekleden van trappen. Tapijtbekleding voelt lekker zacht aan en dempt geluid uitstekend. Deze bekleding voorkomt ook uitglijden, want u heeft een betere grip. De trapspecialist uit Antwerpen zorgt bij het leggen van de trapbekleding dat er geen luchtbellen onder de bekleding komen. Hierdoor slijt het namelijk sneller en het ziet er minder strak uit.

Kiezen uit hoogpolige of laagpolige tapijtsoorten?

Laagpolige tapijtsoorten zijn geschikt voor mensen met allergieën, want het materiaal vangt minder stof. Daarnaast zijn laagpolige tapijten gemakkelijker schoon te maken. Hoogpolige tapijtsoorten dempen het geluid meer, maar vangen ook meer stof op. U moet het regelmatig schoon maken door te stofzuigen.

Trap schilderen of oliën

Eén van de grootste voordelen van houten trappen is dat u ze eenvoudig en elke kleur verft die u wilt. Bent u de kleur na een paar jaar zat? Dan schildert u gewoon een andere kleur eroverheen. Voor het schilderen van trappen is het belangrijk dat u kiest voor een harde verfsoort en dat u het goed laat drogen. Meestal zijn er twee of drie lagen nodig voor een dekkende verflaag. Met oliën behoudt u de natuurlijke houtstructuur. Door het aanbrengen van olie wordt de trap meestal een aantal tinten donkerder, maar een andere kleurtint is ook mogelijk (bijvoorbeeld grijzer of witter).

Per trede moet u denken aan een gemiddelde kostprijs tussen de €15,- tot €20,- voor schilderen of oliën.

Zandstralen trap

Met deze renovatiemethode wordt er een speciaal straalmiddel op hoge druk op het trapoppervlak gespoten. Het straalmiddel bestaat uit een mengsel van water met zand of zeer kleine keramische parels. Deze methode is ook geschikt voor het verwijderen van lagen verf, vernis of beits. Zandstralen gaat vrij snel en uw trap is snel in ere hersteld.

Deze methode is niet geschikt voor alle materiaalsoorten. Zachthouten trappen of trappen met veel decoratieve elementen kunnen bijvoorbeeld beschadigd raken hierdoor. Daarom past een vakman uit Antwerpen deze methode meestal alleen toe bij hardhouten en metalen trappen.

De gemiddelde prijs voor zandstralen ligt tussen de €30,- tot €40,- per vierkante meter.

trappen renoveren Antwerpen

Wat zijn de kosten voor traprenovatie??

Trapbekleding heeft u al vanaf €1.400,-. De totaalprijs is afhankelijk van de trapvorm, het aantal treden en natuurlijk het materiaal. Laminaattreden zijn een zeer budgetvriendelijke keuze. Kunststof trapbekleding is iets duurder. U laat uw trap al vanaf €45,- per trede stofferen. Bekijk de tabel voor nog meer gemiddelde kostprijzen.

Niet te veel betalen?

Laat u dan goed adviseren over de geschikte materialen of kies voor de plaatsing van overzettreden. Een overzettrede is namelijk snel geplaatst en verkrijgbaar in allerlei materialen. U heeft al een voerzettrede voor een prijs vanaf €35,-. Kiest u voor eikenhout? Dan moet u rekening houden met iets hogere prijzen vanaf €65,- per trede.

Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan!

Traprenovatie kosten in 2024

Traprenovatie Startprijs*
Bekleden met laminaat (open trap) Vanaf €1.400,-
Bekleden met laminaat (gesloten trap) Vanaf €2.300,-
Bekleden met pvc (open trap) Vanaf €1.600,-
Bekleden met pvc (gesloten trap) Vanaf €2.500,-
Stofferen (tapijt) €45,- per trede
Overzettreden laminaat €35,- per trede
Overzettreden vinyl €50,- per trede
Overzettreden hout (eiken) €65,- per trede
Schilderen/oliën €15,- tot €20,- per trede
Zandstralen €30,- tot €40,- per m²

* Let op: dit zijn gemiddelde startprijzen, inclusief btw en exclusief plaatsing. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan!

Trap renoveren, hoe gaat een trappenmaker te werk?

De manier waarop een trappenmaker te werk gaat, is voornamelijk afhankelijk van de methode voor de traprenovatie. De plaatsing van een overzettrede is het gemakkelijkste. Deze treden worden op maat gesneden en daarna gemonteerd met speciale lijm. Zelfklevende treden zijn nog gemakkelijker, want dan is er geen lijm nodig. Voor het opmeten gebruikt de vakman een speciale trapspin.

Trapbekleding aanbrengen of stofferen vereist een hele andere methode. Hierbij wordt ook het materiaal op maat gesneden, maar soms is het nodig om de oude bekleding eerst te verwijderen. Belangrijk is dat er geen luchtbellen onder komen. Dit ziet er niet mooi uit.

Met zandstralen wordt het trapoppervlak licht geschuurd door het straalmiddel. Alle oneffenheden worden hierdoor weggewerkt. De druk waarmee het straalmiddel op het trapoppervlak gespoten wordt is afhankelijk van de beschadigingen en het materiaal.

Laat uw trap weer stralen met een traprenovatie!

Met een trappenmaker uit de regio Antwerpen bent u verzekerd van het beste resultaat.

Andere mogelijkheden bij een traprenovatie

U heeft al veel gelezen over de mogelijkheden bij een traprenovatie, maar we hebben nog meer informatie voor u. Bij een traprenovatie kunt u namelijk de stijl bepalen. Wilt u een klassieke of juist en trendy stijl? Vergeet ook niet trapverlichting aan te brengen en een trapleuning te monteren voor meer veiligheid. Voorkom uitglijden door de plaatsing van strips met antislip. Deze strips zijn verkrijgbaar in vele diktes en kleuren, zodat ze perfect passen.

Moderne trap

Kenmerken van een moderne trap zijn een strakke afwerking, contrastkleuren (hele lichte en hele donkere kleuren gecombineerd) en metaal of beton. Trappenmakers uit Antwerpen zien ook steeds meer de keuze vallen op speciale designtrappen in een modern interieur. Wat denkt u bijvoorbeeld van een prachtige zwevende of een betonnen trap?

Landelijke trap

Heeft u een klassiek interieur? Dan past een landelijke trap waarschijnlijk uitstekend. Voor deze stijl wordt vaak gekozen voor eiken- of berkenhout. Warme kleurtinten passen goed in deze stijl. Vaak denkt men dat metaal of glas niet past in een landelijk interieur, maar juist door het te combineren met natuurlijke materialen krijgt u een mooi effect.

Met of zonder trapleuning?

Een trapleuning is zeer belangrijk voor houvast op de trap. Zeker wanneer u niet goed ter been bent, is het monteren van een leuning geen overbodige luxe. Plaats ook antislip-strips om uitglijden te voorkomen. Trapleuningen worden meestal gemaakt van eikenhout of van metaal. De vakman uit Antwerpen maakt ze vast met stevige schroeven op de juiste hoogte. Ze moeten namelijk niet te hoog of te laag geplaatst worden, anders kunt u ze niet goed vastpakken.

Trap met ledverlichting

Met ledverlichting vergroot u de veiligheid van uw woning in Antwerpen. Kies bijvoorbeeld voor automatische trapverlichting. De verlichting springt dan automatisch aan wanneer de sensoren beweging detecteren. Ledverlichting die u aan en uit doet met een lichtschakelaar is ook mogelijk. Trapverlichting wordt meestal aan de zijkant bij de traptreden aangebracht of in de stootborden.

nieuwe trap Antwerpen

Nieuwe trap Antwerpen

Heeft u een nieuwbouwwoning in Antwerpen gekocht en wilt u een gloednieuwe trap laten plaatsen? Of zijn de kosten van een traprenovatie te hoog en is het voordeliger om een nieuw model te kiezen? Schakel dan een trappenmaker in voor de plaatsing van een gloednieuwe trap. Er zijn zowel standaardtrappen als trappen op maat verkrijgbaar.

Het is verstandig om u goed te laten adviseren over de mogelijkheden voor het kopen van trappen. Er zijn namelijk veel mogelijkheden. Een trapspecialist geeft u graag advies over de meest geschikte trap voor uw woning en welke extra opties er zijn.

Nieuwe trap op maat?

Over het algemeen wordt een trappenmaker uit ons netwerk het meest ingezet voor het renoveren van oude trappen en het plaatsen van een trapbedekking. Het is echter ook een optie om de trappenmaker in te zetten voor het monteren van een volledig nieuwe basistrap. Vervang bijvoorbeeld uw eikenhouten gangtrap door een natuurstenen variant of overweeg om bij uw bedrijf in Antwerpen een glazen wenteltrap (spiltrap) te monteren. U zorgt hiermee gegarandeerd voor een unieke uitstraling. De kosten voor het op maat laten maken van trappen bij een trappenfirma hangen af van de exacte eisen die u aan het model en de bekleding stelt.

Soorten trappen

Bij het kopen van een gloednieuwe trap moet u een aantal keuzes maken. Er zijn namelijk vele soorten trappen. Kies als eerste welke trapmodel u wilt en welke vorm. De vorm is onder andere afhankelijk van de plaats waar de trap komt. Meestal zien we rechte- of trappen met een draai van 1 kwart. Of kies voor een zwevende-, wentel- of draaitrap. Uiteraard moet u ook kiezen van welk materiaal de constructie gemaakt moet worden.

open trap Antwerpen

Open of gesloten trap?

Kies uit een open of gesloten trapconstructie. Trappen met stootborden hebben een ruimtelijke uitstraling, want ze worden niet afgesloten aan de achterkant. Hierdoor profiteert u van meer lichtinval. Nadeel is dat warmte gemakkelijker vervliegt door de gaten. Trappen met stootborden hebben een chique uitstraling, maar zijn iets duurder.

Welk trapmodel is geschikt?

Welk model u moet kiezen is voornamelijk afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur. Elk model heeft namelijk zijn eigen- voor en nadelen. Wilt u een lichte constructie? Kies dan voor een trapmodel zonder stootborden. Laat u goed adviseren door een vakman uit Antwerpen.

Wat is een stootbord?

Stootborden worden alleen gebruikt bij een gesloten trapmodel. Ze worden ook wel schopborden of tegentreden genoemd. De stootborden zijn vastgemaakt in de trapwangen, de zijkant van de trap. De stootborden sluiten de gehele trap af aan de achterkant. Bovendien zorgen ze voor meer stevigheid. Soms steekt er een klein stukje traptrede uit over een stootbord. Dit gedeelte noemen we de neus van een traptrede.

Advies nodig over open trappen?

Een trapspecialist uit Antwerpen staat voor u klaar!

Welk materiaal voor uw trap?

Wilt u een trap kopen? Dan moet u niet alleen een keuze maken uit de vele trapvormen, maar ook uit allerlei materiaalsoorten. Drie basismaterialen voor gloednieuwe trappen zijn beton, hout en metaal. Uw keuze beïnvloedt voor een groot gedeelte de uitstraling. Een trendy betonnen trap ziet er heel anders uit dan een constructie van metaal. Uiteraard is het ook een optie om meerdere materiaalsoorten te combineren voor een mooi effect.

houten trap Antwerpen

Houten trap Antwerpen

Traditionele houten trappen worden in Antwerpen nog veel geplaatst. Meestal wordt er gekozen voor hardhout, want deze houtsoort gaat zeer lang mee door de hoge dichtheid.

Bovendien is het slijtvast en ziet u dus niet na een aantal jaar intensief gebruik overal slijtplekken. Zachthout is ook een optie. Dit houtsoort is iets goedkoper, maar gaat minder lang mee.

Moet ik veel onderhoud plegen?

Vaak zijn mensen bang dat houten trappen veel onderhoud vereisen, maar dit valt wel mee. Wel moet u het om de 5 à 7 jaar schuren en opnieuw schilderen of oliën. Eventuele beschadigingen moet u ook laten repareren om binnendringend vocht en houtrot te voorkomen. Met regelmatig onderhoud verlengt u de levensduur.

Betonnen trappen Antwerpen

In Antwerpen worden betonnen trappen steeds populairder. Wilt u een industriële uitstraling? Kies dan voor een betonnen trap. Nadeel van betonnen trappen is dat het materiaal koud aanvoelt. Dit voorkomt u door een loper aan te brengen. Het materiaal heeft echter ook veel voordelen. Zo is het onderhoudsarm, gemakkelijk schoon te maken, slijtvast en zijn er veel afwerkingsmogelijkheden.

Prefab model of ter plekke laten storten?

Een prefab betonnen trap wordt in een fabriek gemaakt en in één stuk geplaatst. Dit is echter niet altijd mogelijk, want er moet genoeg ruimte zijn voor de montage. Wanneer u de betonnen trap ter plekke laat storten wordt er eerst een bekisting opgebouwd. In de bekisting plaatst de vakman uit Antwerpen bewapening en stort hij het beton. Na het drogen haalt hij de bekisting weer weg.

metalen trap Antwerpen

Metalen trappen

Een derde basismateriaal voor trappen is metaal. Voor metalen trappen wordt inox, ijzer, gegalvaniseerd staal of aluminium gebruikt. Metaal is geschikt voor binnen- en voor buitentrappen. Voordeel is dat metalen trappen zeer weinig onderhoud vereisen en een uitstekende levensduur hebben.

Metaal is zeer sterk en daarom zijn er slanke constructies mogelijk. Elke trapvorm is te maken met metaal. Metalen trappen zijn geschikt voor een modern en voor een klassiek interieur. Combineer een metalen basisconstructie bijvoorbeeld met hardhouten traptreden.

Zoldertrap plaatsen

Bij vele woningen in Antwerpen maakt men nog gebruik van de oude vlizotrap voor de zolder. Het is echter een optie om deze te vervangen door een vaste zoldertrap. Het grote voordeel van vaste zoldertrappen is dat deze de zolder meer toegankelijk maakt, en daarmee geschikt als slaapkamer of wasruimte. Bij de plaatsing van vaste zoldertrappen is gegarandeerd de ondersteuning van een erkend trappenmaker nodig. Deze kan samen met u kijken naar de huidige oplossing, en de eventuele noodzaak voor het verbeteren van de stevigheid van de zoldervloer. Uw zoldertrap is bij elke vakman uit ons netwerk in uitstekende handen.

Prijzen nieuwe trap plaatsen

De prijs voor een nieuw trapmodel is voornamelijk afhankelijk van de vorm van de trap. Een rechte trapvorm is vaak het meest eenvoudig om te monteren. De totaalprijzen liggen tussen de €1.500,- tot €5.000,-, afhankelijk van het materiaal en het aantal treden. Wilt u een trapmodel kopen met een draai van 1 kwart? Dan moet u denken aan een prijs vanaf €1.300,-. De gemiddelde prijs voor een zwevend trapmodel is rond de €4.000,-, want het monteren van dit model is niet eenvoudig. Een mooie wenteltrap (spiltrap) heeft u al vanaf een prijs van €3.000,-. Bekijk de tabel voor nog meer gemiddelde prijzen.

Kosten nieuwe trap plaatsen in 2024

Model trap Richtprijs,
inclusief plaatsing*
Rechte trap €1.500,- tot €5.000,-
Trap met 1 kwart v.a. €1.300,-
Draaitrap v.a. €2.000,-
Wenteltrap v.a. €3.000,-
Zwevende trap €4.000,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief plaatsing. Vraag voor exacte prijzen gratis offertes aan.

Actief bij u in de provincie:

Nieuwe trappen in Antwerpen
Betonnen trappen in Kapellen
Trapbedekking in Geel
Trappenspecialist in Hoogstraten
Houten trappen in Turnhout
Traprenovatie in Ranst
Trap zandstralen in Brasschaat
Trappenmaker in Wommelgem
Besparen op traprenovatie in Putte
Traprenovatie in Heist-op-den-Berg

Goedkope traprenovatie of nieuwe trap? Bespaar op de kosten!

Wilt u niet te veel betalen voor uw traprenovatie of goedkope trap? Wij hebben nog een aantal tips voor u! Voer bijvoorbeeld een aantal klusjes zelf uit, zodat de trapspecialist uit Antwerpen tijd bespaart. Denk hierbij aan het schuren van het oppervlak of het afvoeren van het bouwafval. De beste tip die wij hebben is om offertes te vergelijken van meerdere specialisten uit de regio.

Met deze tips bespaart u op de kosten!

 • Vraag advies over geschikte en betaalbare materiaalsoorten.
 • Voer een aantal klusjes zelf uit, zoals het schuren van het trapoppervlak.
 • Vergelijk altijd prijsoffertes van specialisten uit de regio Antwerpen.

trappenmaker Antwerpen

Trappenmaker inschakelen? Offertes vergelijken!

Is uw trap versleten? Met een traprenovatie ziet de trap er snel weer als nieuw uit. Laat bijvoorbeeld nieuwe trapbekleding aanbrengen, kies voor het zandstralen van een houten of metalen trap of plaats overzettreden. Door een trapspecialist in te schakelen bent u verzekerd van zeer hoge kwaliteit. Ook voor de plaatsing van nieuwe trappen is het mogelijk om een specialist in te schakelen.

Wat denkt u van een mooie hardhouten, metalen of een betonnen trapmodel?

Door het offerteformulier in te vullen ontvangt u een aantal gratis offertes met scherpe prijzen van specialisten uit de regio Antwerpen. De offerteservice is zonder verplichtingen. U zit dus nergens aan vast! Vergelijk de prijsoffertes en kies de beste trapspecialist voor uw klus!

Niet te veel betalen voor uw nieuwe trap?

Vul het offerteformulier in en ontvang spoedig gratis offertes met scherpe prijzen!