Trappenspecialist nodig in Maasmechelen?

Bespaar gratis door offertes van specialisten uit de regio te vergelijken!

Gratis – Vrijblijvend

Nieuwe trappen & traprenovatie Maasmechelen

Met een traprenovatie ziet de trap in uw woning in Maasmechelen er weer als nieuw uit! Schakel bijvoorbeeld een trapspecialist in voor het plaatsen van overzettreden of laat uw houten trap in ere herstellen door het te zandstralen. Uiteraard is het ook mogelijk om een nieuwe trap te laten monteren. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden en de exacte prijzen? Vraag dan geheel vrijblijvend offertes aan.

Start gratis offerteaanvraag!

Op deze pagina leest u alles over het renoveren van trappen en de mogelijkheden voor uw woning. Uiteraard geven we u ook inzicht in de gemiddelde prijzen. Ook over de plaatsing van een gloednieuwe trap vindt u meer informatie op deze pagina. Lees snel verder om te weten hoe u bespaart!

trappen Maasmechelen

Offertes vergelijken? Bespaar op de kosten!

Betaal niet te veel door offertes te vergelijken! Door het offerteformulier in te vullen ontvangt u gratis en vrijblijvende offertes van meerdere specialisten in de omgeving.

Vergelijk deze op uw gemak thuis en kies de beste trapspecialist uit de regio Maasmechelen. Door offertes te vergelijken weet u zeker dat u de beste kostprijs betaalt voor uw trap of voor een traprenovatie.

Nieuwe trap of traprenovatie?

Als trappen aan vernieuwing toe zijn, dan heeft u in principe twee mogelijkheden: u kunt een geheel nieuw trapmodel laten plaatsen, of u kiest voor een traprenovatie. Verreweg de meeste klanten uit Maasmechelen kiezen voor een traprenovatie. Hiermee kunt u de trap met een klein budget volledig transformeren.

U kunt de traptreden schilderen, maar het is tevens een optie om trapbekleding te bevestigen. Kies bijvoorbeeld voor houten trapbekleding, zodat het lijkt alsof een prachtig authentieke trap in huis heeft. Wilt u juist een nieuw trapmodel omdat de oude zat bent? In dat geval is het plaatsen van gloednieuwe trappen de beste optie.

Een vakman inhuren voor een traprenovatie of een nieuwe trap? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan!

Traprenovatie Maasmechelen

Met een traprenovatie ziet de trap in uw woning in Maasmechelen er weer als nieuw uit. Trappen worden elke dag intensief gebruikt en hierdoor ontstaat slijtage. De verf op een houten trap slijt bijvoorbeeld en u krijgt kale plekken in de tapijtbekleding.

Met een traprenovatie wordt de gehele trap opgeknapt. Er zijn verschillende methodes voor het renoveren. Kies bijvoorbeeld voor trapbekleding, laat trapverlichting installeren of zandstraal het hout.

Waarom een traprenovatie?

Eén van de voordelen van een traprenovatie is dat het een stuk goedkoper is dan de plaatsing van een gloednieuwe trap. Daarnaast neemt het renoveren vaak minder tijd in beslag. Lees op deze pagina meer over de mogelijkheden!

traprenovatie Maasmechelen

Trap renoveren: de mogelijkheden

U heeft de keuze uit verschillende renovatiemethodes. De methode is onder andere afhankelijk van het materiaal waar de trap van gemaakt is, de staat van de trap en uw budget. Een houten of metalen trap laat u bijvoorbeeld stralen om het in ere te herstellen. Of plaats overzettreden of andere trapbekleding zoals tapijt. Laat u altijd goed adviseren over de mogelijkheden door een trapspecialist uit Maasmechelen.

Nieuwe overzettreden

Het grootste voordeel van overzettreden is dat ze gemakkelijk te plaatsen zijn. Uw trap ziet er snel weer als nieuw uit. De treden worden van allerlei verschillende materialen gemaakt. Wat denkt u bijvoorbeeld van een trendy betonlook of juist de natuurlijke uitstraling van hardhout. In Maasmechelen zijn treden van kunststof, laminaat of karpet het meest populair.

De trappenmaker snijdt het materiaal op maat en lijmt ze vast op de traptreden. Ze worden geplaatst op de traptreden en de stootborden. Op deze pagina leest u meer over de materialen en de plaatsing.

Houten overzettreden

Hardhout is een geliefde materiaalsoort vanwege de warme uitstraling en de lange levensduur. Door de treden te oliën of te beitsen behoudt u het natuurlijke karakter. Uiteraard is schilderen in elke gewenste kleur ook een optie. Hard- en zachthout is gemakkelijk te bewerken en daarom zeer geschikt voor een traprenovatie.

Populaire houtsoorten:

 • Eiken
 • Essen
 • Berken
 • Meranti
 • Noten
 • Merbau

Overzettreden van eikenhout kosten gemiddeld €65,- per trede.

trapbekleding Maasmechelen

Overzettreden vinyl

Vinyl slijt niet snel, is verkrijgbaar in allerlei designs en kleuren en voelt zacht aan. Het materiaal is daarnaast geluiddempend. Met een afwerking van vinyl krijgt u een zeer strak resultaat. Vooral wanneer u kiest voor treden met een geïntegreerde neus. Dan is er geen extra profiel zichtbaar.

Zelfklevende treden?

De treden worden vaak vastgemaakt met lijm, maar er zijn ook zelfklevende varianten. Voordeel is dat er dan geen lijm meer nodig is voor de bevestiging. Vinyl kost per trede rond de €50,-.

Overzettreden laminaat

Wilt u wel de authentieke uitstraling van een houtnerf, maar bent u op zoek naar een goedkoper materiaal? Bekijk dan de mogelijkheden voor laminaatplanken. Het materiaal bestaat uit een onderlaag van kunststof, meestal melanine, en een drager. Dit is meestal een high-density fibreboard. Op het fibreboard komt bedrukt papier met het design, meestal een houtstructuur. Een laminaattrede heeft u voor een gemiddelde kostprijs van €35,-.

Er zijn twee soorten laminaatplanken:

 • High Pressured Laminate (HPL): de toplaag bestaat uit meerdere lagen van melanine. HPL is sterker en heeft een langere levensduur.
 • Continious Pressed Laminate (CPL): de toplaag is iets dunner en wordt vanaf een rol aangebracht. CPL is iets minder sterk, maar wel goedkoper door het continue productieproces.

Uw trap laten bekleden met houten trapbekleding?

Schakel een trappenmaker uit Maasmechelen in. Vraag kosteloos offertes aan!

Trapbekleding

Door de trapbekleding te vernieuwen, ziet uw trap er snel weer netjes uit. Bij trapbekleding denkt men in Maasmechelen snel aan tapijtbekleding, maar u heeft de keuze uit vele materiaalsoorten. Ook hardhout, laminaatplanken of linoleum zijn een optie.

Voor iedere trap geschikt?

Trapbekleding is voor elke trapvorm geschikt. De bekleding wordt namelijk op maat gesneden voor uw trapmodel door de trapspecialist uit Maasmechelen. Bij het aanbrengen is het belangrijk dat alle naden netjes afgewerkt worden en dat er geen lucht onder komt.

Soort trapbekleding

Trapbekleding is verkrijgbaar in allerlei stijlen, materialen en kleuren. Kies bijvoorbeeld voor een betonlook met linoleum, vinyl of kunststof of renoveer uw trap met hout.

De keuze voor trapbekleding is voornamelijk afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur en het budget. Bekleding van hout is bijvoorbeeld een stuk duurder dan karpet. Voordeel van hardhouten trapbekleding is echter dat het langer mee gaat. Lees verder om meer te weten te komen over alle bekledingsmaterialen.

Trap bekleden met hout

Uw trap bekleden met hout? Hout heeft een warme en natuurlijke uitstraling, is duurzaam en bovendien kras- en stootvast. U kunt het materiaal in elke gewenste kleur verven, maar oliën of beitsen is ook een optie. Door de trap te behandelen met olie of beits behoudt u het natuurlijke karakter.

De prijs van de traprenovatie in Maasmechelen wordt beïnvloed door meerdere factoren. Het houttype is van invloed op de prijs, net als de montage, de voorrijkosten en het traptype. Het renoveren van een rechte trap is eenvoudiger dan trappen zonder stootborden met een draai. Eén van de goedkoopste houtsoorten is vuren. Eikenhout is iets duurder, maar gaat langer mee.

trap-bekleden Maasmechelen

Trap bekleden met parket

Een populair materiaal voor trapbekleding is parket. Dit wordt ook wel lamelparket genoemd. Parket bestaat uit een multiplex ondergrond met daarbovenop een massief hardhouten toplaag. U kunt kiezen voor onbehandeld of behandeld parket. Onbehandeld parket moet u altijd nog behandelen met verf, olie of beits.

Trap bekleden met laminaat

Hebt u een gezin met veel kleine kinderen die regelmatig de trappen op en neer lopen? Dan wilt u de waarschijnlijk trapbekleding van slijtvast materiaal, dat ook nog eens eenvoudig te reinigen is. Een goede optie is in dat geval laminaat. Dit bestaat uit meerdere lagen, waarvan de bovenste laag slijt- en boenvast is.

Dit heeft als voordeel dat er geen krassen op het oppervlak ontstaan, en dat eventuele modderresten eenvoudig te verwijderen is zonder vlekken achter te laten. Bovendien vergroot het materiaal de veiligheid, wat goed van pas komt.

Het renoveren van een open trap met laminaat begint vanaf een prijs van €1.400,-. De prijs voor een dichte trap begint vanaf €2.300,-.

Trap van massief eiken

Eikenhout is één van de populairste houtsoorten voor het renoveren van een trap. Massief eiken gaat zeer lang mee en er zijn vele afwerkingsmogelijkheden. Behandel de trap bijvoorbeeld met olie of met beits om de natuurlijke uitstraling van het eikenhout te behouden.

Gebruik hardhout met het FSC-keurmerk!

Hardhout met het keurmerk van het Forest Steward Council (FSC) is op verantwoorde wijze gekapt. Waarom dit belangrijk is, leest u op fsc.be.

Wilt u gloednieuwe trapbekleding? Bespaar op de kosten!

Vul het offerteformulier in om meerdere gratis offertes te ontvangen.

Trappen bekleden met kunststof

U hebt de keuze uit vele designs en kleuren met trapbekleding van kunststof. Kunststof is onderhoudsarm, waterbestendig en kleurvast. U hoeft het niet zoals hout om de paar jaar te schuren en opnieuw te schilderen of te oliën. Kies bijvoorbeeld voor een trap met een houtlook. Deze houtlook is niet van een echte houtstructuur te onderscheiden!

Trap bekleden met pvc

Pvc staat voor polyvinylchloride en is een thermoplastisch polymeer. D materiaalsoort wordt steeds populairder binnen de bouw en met zeer goede redenen. Het is namelijk eenvoudig te monteren, brandvertragend, geluiddempend en eenvoudig te kuisen. U maakt de treden gemakkelijk schoon met een zachte doek en een mild schoonmaakmiddel. Daarnaast is het materiaal een betaalbare optie om uw trap mee te renoveren.

Het bekleden van een open trap met polymeer begint vanaf een prijs van €1.600,- en voor een gesloten trap vanaf €2.500,-.

Trapbekleding linoleum

Vaak denkt men in Maasmechelen dat linoleum of vinyl hetzelfde is, maar er is wel degelijk een verschil. Linoleum is namelijk een natuurlijk en milieuvriendelijk materiaal. Het bestaat uit een onderlaag van kurk met en speciale toplaag. Het kuisen van linoleum is heel eenvoudig, want het materiaal is antistatisch. Dit betekent dat het geen stof aantrekt. Gebruik voor het poetsen geen agressieve schoonmaakmiddelen, want deze beschadigen het materiaal.

trapbekleding tapijt Maasmechelen

Trap bekleden tapijt

Het voordeel van trapbekleding van tapijt, ook wel karpet genoemd, is dat het geluid dempt. Daarnaast is het zacht voor uw voeten en heeft u een betere grip op de tapijtbekleding. Een overzettrede van karpet is ook verkrijgbaar. Bij het leggen van dit materiaal is het belangrijk dat er geen luchtbubbels onder komen. Dit beïnvloedt namelijk de levensduur en de kwaliteit van de trapbekleding.

Hoogpolige of laagpolige tapijtbekleding?

Wanneer u trappen laat bekleden met tapijtbekleding, heeft u de keuze uit laagpolige of hoogpolige tapijtsoorten. Hoogpolige tapijtsoorten voelen zachter aan en hebben zeer goede geluiddempende kwaliteiten. Nadeel is dat dit tapijttype moeilijker schoon te maken is, want er blijft meer stof in hangen. Laagpolige tapijtsoorten zijn gemakkelijker schoon te maken en zijn geschikter voor mensen met allergieën.

Trap schilderen of oliën

Hardhouten trappen moet u minstens één keer per zeven jaar laten schilderen. Ziet u blaasjes of bladdert de verf af? Dan is het nodig om de trappen eerder te verven. Kies voor een sterke verfsoort en laat elke laag goed drogen, voordat u gebruik gaat maken van de trap. Oliën is uiteraard ook een optie. Met olie kunt u de kleur van de trappen een aantal tinten donkerder maken of een iets andere kleurtint geven, denk bijvoorbeeld aan een grijze of witte trendy kleur.

Het schilderen of oliën van een trap kost rond de €15,- tot €20,- per trede.

Zandstralen trap

Houten of metalen trappen kunt u laten zandstralen. De trappenmaker uit Maasmechelen spuit met een hoge druk een speciaal straalmiddel (een mengsel van water en zand) op de trappen. Hierdoor wordt het gehele trapoppervlak licht geschuurd. Alle oneffenheden en beschadigingen worden zo netjes weggewerkt.

Deze methode is niet geschikt voor zachthouten trappen. Door de hoge druk kan het materiaal beschadigt raken. Ook bij trappen met veel decoratief houtsnijwerk is deze methode niet altijd geschikt.

Deze renovatie heeft een gemiddelde prijs van €30,- tot €40,- per vierkante meter.

trappen renoveren Maasmechelen

Wat zijn de kosten van een traprenovatie?

De kosten van een traprenovatie zijn afhankelijk van een aantal factoren. Denk aan het materiaal, de methode voor renoveren en de arbeidskosten. Trapbekleding van laminaat is een budgetvriendelijke keuze. Open trappen renoveert u dan al vanaf €1.400,-. Kunststof is iets duurder, de prijs begint dan vanaf €1.600,-.

Besparen op de kosten?

Plaats dan overzettreden. Deze treden worden over de bestaande treden geplaatst, waardoor het niet nodig is om de gehele trap op te knappen. Een overzettrede heeft u al vanaf een prijs van €35,- per trede. Eikenhout is iets duurder met een prijs vanaf €65,- per trede. Bekijk de tabel voor nog meer informatie over de prijzen!

Benieuwd naar de exacte kosten? Vergelijk dan gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Traprenovatie prijzen in 2024

Traprenovatie Startprijs*
Bekleden met laminaat (open trap) Vanaf €1.400,-
Bekleden met laminaat (gesloten trap) Vanaf €2.300,-
Bekleden met pvc (open trap) Vanaf €1.600,-
Bekleden met pvc (gesloten trap) Vanaf €2.500,-
Stofferen (tapijt) €45,- per trede
Overzettreden laminaat €35,- per trede
Overzettreden vinyl €50,- per trede
Overzettreden hout (eiken) €65,- per trede
Schilderen/oliën €15,- tot €20,- per trede
Zandstralen €30,- tot €40,- per m²

* Let op: dit zijn gemiddelde startprijzen, inclusief btw en exclusief plaatsing. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan!

Trap renoveren, hoe gaat een trappenmaker te werk?

De gemakkelijkste renovatiemethode is om overzettreden te monteren. De vakman snijdt dan de treden op maat en maakt ze vast met lijm. Lijm is niet nodig bij een zelfklevende overzettrede. Voor het op maat maken van de treden gebruikt de trappenmaker een speciale trapspin.

Het zandstralen van een trap is iets ingewikkelder. Voor deze methode gebruikt de trappenmaker een straalmiddel die hij op hoge druk op het trapmateriaal spuit. Hierdoor wordt alles geschuurd. Na het zandstralen is het nodig om het hardhout te voorzien van een laag verf, olie of beits.

Voor het stofferen of bekleden van de trap met een ander materiaal, meet de specialist eerst de treden op. Hij snijdt het materiaal op maat en brengt het dan aan op de treden. Voor de bevestiging gebruikt de trappenmaker een speciale lijm.

Laat uw trap weer stralen met een traprenovatie!

Met een trappenmaker uit de regio Maasmechelen bent u verzekerd van het beste resultaat.

Andere mogelijkheden bij een traprenovatie

Wanneer u uw trap laat renoveren, kunt u de trap de uitstraling geven die u graag wilt. Geef uw trap een prachtige strakke afwerking of juist een warme uitstraling. Maak uw trap helemaal af met een aantal extra opties, zoals verlichting, een trapleuning en antislip-strips. Met antislip voorkomt u dat u uitglijdt. Deze strips zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren en diktes.

Moderne trap

Een moderne trap is zeer strak en vaak erg minimalistisch. Denk aan design vormen en lichte of juiste hele donkere kleuren. Zwevende designtrappen zijn ook zeer modern of kies voor een betonlook. Voor een trapoppervlak met betonlook wordt vaak geen echt beton gebruikt, dit materiaal is namelijk zeer zwaar en voelt koud aan. Vinyl, linoleum of kunststof met het uiterlijk van beton zijn goede alternatieven.

Landelijke trap

Voor een trap met een landelijke uitstraling worden vaak andere materiaalsoorten gebruikt. Eikenhout is zeer populair vanwege het warme karakter. Het is ook erg mooi om natuurlijke producten te combineren met industriële materialen. Kenmerken van landelijke trappen zijn warme kleuren en rondere of sierlijke vormen.

Met of zonder trapleuning?

Voor extra houvast is het verstandig om een trapleuning te laten monteren. U heeft de keuze uit vele materiaalsoorten voor trapleuningen. Vaak wordt er gekozen voor eikenhout, maar ook metaal is geschikt. Een leuning wordt met stevige schroeven aan de muur gemonteerd. Het is belangrijk dat de leuning niet te hoog of te laag geplaatst wordt. De vakman meet dit altijd na.

Trap met ledverlichting

Wilt u zien waar u loopt in het donker? Kies er dan voor om ledverlichting te laten installeren. U kunt de verlichting aansluiten op een lichtschakelaar, maar ook automatische ledverlichting is een optie. De vakman plaatst dan ook een aantal sensoren. Zodra deze sensoren beweging nabij de trap detecteren, gaat de verlichting aan. Plaats bijvoorbeeld verlichting in de stootborden of aan de zijkant van de treden.

nieuwe trap Maasmechelen

Nieuwe trap Maasmechelen

Is een traprenovatie niet meer mogelijk? Of wilt u graag iets compleet anders? Laat de trapspecialist uit de omgeving van Maasmechelen dan een nieuwe trap monteren. Een trap wordt meestal van hardhout of metaal gemaakt. Daarnaast zijn glazen of betonnen trappen ook een optie.

Laat u goed adviseren door een trappenmaker over het kopen van trappen. U hebt namelijk de keuze uit vele materiaalsoorten, trapsoorten en extra opties. Op deze pagina leest u meer over de mogelijkheden.

Nieuwe trap op maat?

Hoewel de meeste mensen de hulp van een trappenmaker uit ons netwerk in Maasmechelen inzetten voor het renoveren van hun huidige zoldertrap of de plaatsing van trapbekleding, is het natuurlijk ook een optie een volledige trap op maat te laten maken. Het voordeel van een op maat gemaakt trapoppervlak is dat u dit volledig naar wens kunt ontwerpen. Kies bijvoorbeeld voor een metalen of zelfs glazen wenteltrappen in de lobby van uw bedrijf om een statement te maken, of vervang uw huidige eikenhouten trapoppervlak, door een natuurstenen variant. Vraag vooraf aan de productie wel naar de bijkomende prijzen, om verrassingen te voorkomen.

Soorten trappen

U verwacht het misschien niet, maar er zijn vele soorten trappen. Bij het kopen moet u als eerste een keuze maken uit het traptype. Elk type heeft zijn eigen voor- en nadelen. Daarnaast moet u ook beslissen welke vorm u wilt. Dit is voornamelijk afhankelijk van de mogelijkheden in uw woning. Niet in elke woning past bijvoorbeeld een wenteltrap (spiltrap)f. De meest voorkomende vormen zijn rechte of gebogen trappen, maar een wentel-, zwevende- of draaitrappen komen ook voor. Tenslotte moet u nog een keuze maken voor materiaal.

open trap Maasmechelen

Open of gesloten trap?

Open trappen hebben geen stootborden (ook wel schopborden genoemd) en hebben hierdoor een ruimtelijke uitstraling. Voordeel is dat er veel lichtinval doorheen komt, maar de uitstraling is iets minder chique dan een trapmodel met stootborden. De keuze is voornamelijk afhankelijk van uw persoonlijke keuze.

Wat is een gesloten trap?

Dit traptype is helemaal dichtgemaakt met stootborden. Het is mogelijk om een trapkast te maken onder dit trapmodel. Andere voordelen van dit traptype zijn dat er minder geluidsoverdracht tussen de verdiepingen is, de warmte niet vervliegt door de treden en vuil niet tussen de treden door valt.

Wat is een stootbord?

Stootborden worden gebruikt voor dichte trappen. Het zijn de verticale borden tussen elke traptrede in. Ze sluiten niet alleen de achterkant van uw trap af, maar geven ook stevigheid. De stootborden worden ook wel schopborden of tegentreden genoemd en zitten vast in de trapwangen. Het deel van de traptrede dat oversteekt over het stootbord noemen we de neus. Dit komt overigens niet bij elke trap voor.

Benieuwd naar de materialen voor een nieuwe trap?

Diverse mogelijkheden! Vraag advies aan een trappenmaker uit Maasmechelen.

Welk materiaal voor uw trap?

U hebt de keuze uit verschillende materiaalsoorten voor een nieuwe trapmodellen. Op deze pagina leest u meer over hout, beton en metaal. Uw keuze bepaalt voor een groot deel de uitstraling van uw trapmodel. Betonnen trappen hebben namelijk een hele andere uitstraling dan metalen trappen. Metaal en beton kunt u ook combineren met natuurlijke materialen, bijvoorbeeld voor een trapleuning.

houten trap Maasmechelen

Houten trap Maasmechelen

De meeste mensen in Maasmechelen kiezen nog altijd voor een houten trap. Hout is namelijk zeer veelzijdig en geschikt voor vele trapsoorten. Het materiaal gaat bovendien zeer lang mee en is slijtvast.

U kunt kiezen uit zacht- of hardhout. Hardhouten trappen zijn duurder, maar hebben een langere levensduur. Hardhout heeft namelijk een hogere dichtheid en slijt hierdoor minder snel.

Vergt een hardhouten trap veel onderhoud?

Nee, dat valt wel mee. Het materiaal vergt wel iets meer onderhoud dan beton of metaal. U moet het hout ongeveer om de zeven jaar laten schuren of verven of oliën. Het onderhoud is van invloed op de levensduur. Met juist onderhoud verlengt u de levensduur.

Betonnen trappen Maasmechelen

In Maasmechelen worden betonnen trappen steeds populairder. Dit heeft voornamelijk te maken met de strakke en moderne uitstraling van het materiaal. Het voordeel van betonnen trappen is dat ze slijtvast zijn, er veel afwerkingsmogelijkheden zijn en dat de trappen zeer sterk zijn. Nadeel van betonnen trappen is dat het materiaal hard en koud aanvoelt.

Prefab of ter plekke laten storten?

U kunt kiezen voor een prefab betonnen trap. Prefab betonnen trappen worden in een fabriek gemaakt en in één stuk geplaatst. Voordeel is dat de plaatsing zeer snel gaat. Ter plekke storten is uiteraard ook een optie. Hierbij wordt er een bekisting aangebracht. In de bekisting komt bewapening en wordt het beton gestort.

metalen trap Maasmechelen

Metalen trappen

Voordelen van metalen trappen zijn dat het materiaal veel draagkracht heeft, het zorgt voor een sierlijke uitstraling en er allerlei constructies mogelijk zijn. Bovendien is het erg mooi om metaal te combineren met andere materialen. Plaats bijvoorbeeld een basisconstructie van metaal met houten treden.

Doordat metaal zeer sterk is, is het mogelijk om voor slanke constructies te kiezen. Er zijn geen dikke metalen profielen of draagbalken nodig met metaal. De meest gebruikte materiaalsoorten zijn inox, ijzer, gegalvaniseerd staal en aluminium. Metaal wordt ook vaak toegepast voor een wenteltrap.

Zoldertrap plaatsen

Moet u om bij de zolder te komen, altijd nog een vouwtrap uittrekken? Het is mogelijk om deze vouwtrap te vervangen door een vaste zoldertrap. Het voordeel van vaste zoldertrappen is met name de verhoogde veiligheid. Daarbij komt dat u dankzij de vaste oplossing de zolder geschikt maakt als slaapkamer of washok. De kosten voor de plaatsing van complete zoldertrappen hangen af van het materiaal dat u kiest, en de mate van verbouwing die voor de traprenovatie nodig is. Zo is een metalen trapoppervlak over het algemeen goedkoper dan de houten modellen, maar vereist dit vaak ook een grotere verbouwing.

Kosten nieuwe trap plaatsen

Eén van de meest geplaatste trapmodellen in Maasmechelen is een trap met 1 kwart. De richtprijs voor dit trapmodel begint vanaf €1.300,-. Dit is inclusief de montage. Een recht trapmodel kost gemiddeld tussen de €1.500,- tot €5.000,-. De prijzen zijn afhankelijk van het aantal treden en de materiaalkeuze. Een zwevend trapmodel is één van de duurste opties met prijzen vanaf €4.000,-. Dit heeft te maken met de montagemethode. De treden worden namelijk in de muur gemonteerd of aan een trapboom. Een wenteltrap, ook wel spiltrap genoemd, heeft een startprijs van €3.000,- en een draaitrap een startprijs van €2.000,-.

Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan!

Kosten nieuwe trap plaatsen in 2024

Model trap Richtprijs,
inclusief plaatsing*
Rechte trap €1.500,- tot €5.000,-
Trap met 1 kwart v.a. €1.300,-
Draaitrap v.a. €2.000,-
Wenteltrap v.a. €3.000,-
Zwevende trap €4.000,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief plaatsing. Vraag voor exacte prijzen gratis offertes aan.

Actief bij u in de provincie:

Nieuwe trap in Hasselt
Houten trap in Sint-Truiden
Nieuwe trapbekleding in Overpelt
Trappenspecialist in Kinrooi
Metalen trappen in Hoeselt
Houten trappen in Genk
Traprenovatie in Tongeren
Betonnen trappen in Zonhoven
Trappenspecialist in Peer
Nieuwe trappen in Dilsen-Stokkem
PVC trapbekleding in Maasmechelen
Metalen trappen in Lommel
Trap zandstralen in Diepenbeek
Houten trappen in Bree

Goedkope traprenovatie of nieuwe trap? Bespaar op de kosten!

U wilt natuurlijk niet te veel betalen voor uw traprenovatie of de montage van goedkope trappen. Vergelijk daarom altijd offertes van meerdere trapspecialisten uit de regio. U bent niet alleen verzekerd van de beste kwaliteit, maar u weet ook zeker dat u niet te veel betaalt.

Onze tips om te besparen op de kosten:

 • Laat u adviseren over geschikte en betaalbare materiaalsoorten.
 • Doe een aantal klusjes zelf, zoals het afplakken van de ruimte voor de verbouwing.
 • Vergelijk prijsoffertes van een aantal trapbedrijven uit de regio.

trappenmaker Maasmechelen

Trappenmaker inschakelen? Offertes vergelijken!

Met een traprenovatie ziet uw trap er weer als nieuw uit! Laat een trapspecialist uit Maasmechelen bijvoorbeeld trapbekleding aanbrengen, zandstraal houten trappen of kies voor de plaatsing van overzettreden. Een trapbedrijf geeft u graag deskundig advies over de mogelijkheden. Geen traprenovatie, maar een nieuwe houten, metalen of betonnen trap? Uiteraard is dat ook geen probleem.

Vul het offerteformulier in en u ontvangt een aantal scherp geprijsde offertes van trapspecialisten uit de regio. Deze offerteservice is geheel gratis en vrijblijvend. U zit dus nergens aan vast!

Wilt u een nieuwe trap laten plaatsen?

Schakel een trappenmaker in! Vul het offerteformulier om te besparen op de kosten.