Nieuwe trappen & traprenovatie

Vind de beste vakman in Tienen voor uw trap!

Gratis offertes aanvragen

Trappen Tienen

Voor zowel bedrijven als particulieren geldt dat de haltrap één van de grootste blikvangers in de ruimte is. Het is dan ook van groot belang dat deze de juiste uitstraling biedt, en dat u zorgt voor goed onderhoud. Wij adviseren om minimaal eens in de 20 jaar te zorgen voor een traprenovatie en daarbij te kijken naar de noodzaak voor het vervangen van de trapbekleding. Wij werken samen met menig trappenmaker in Tienen, die ervoor kan zorgen dat uw oude zoldertrap of bedrijfstrap spoedig weer in optimale staat verkeert. Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor het zandstralen, bekleden of renoveren van uw trappen? Vul dan op de offertepagina uw gegevens in. Wij zullen u dan spoedig enkele offertes toesturen van experts uit Tienen.

Nieuwe trap of traprenovatie?

Gaan uw traptreden slijten of zijn ze er na verloop van tijd niet mooier op geworden? U kunt in dat geval uw trappen in Tienen vervangen of renoveren. Kiest u voor het vervangen van de trap? Dan zal een trappenmaker het volledige trapmodel verwijderen en een nieuw exemplaar plaatsen. Hierbij heeft u eventueel de keuze uit een ander model, waarmee u de hal of woonkamer een compleet andere uitstraling geeft. In de meeste gevallen voldoet een traprenovatie ook. Hierbij behoudt u uw bestaande trappen, maar worden deze gerenoveerd. Dit verhoogt de veiligheid en verbetert het uiterlijk, waardoor het echte blikvangers worden.

Nieuwe trap op maat

Over het algemeen wordt een trappenmaker uit ons netwerk het meest ingezet voor het renoveren van oude trappen en het plaatsen van een nieuwe trapbedekking. Het is echter ook een optie om de trappenmaker in te zetten voor het monteren van een volledig nieuwe basistrap. Vervang bijvoorbeeld uw dichte eikenhouten gangtrap door een open natuurstenen variant of overweeg om bij uw bedrijf in Tienen een glazen wenteltrap te plaatsen. U zorgt hiermee gegarandeerd voor een unieke uitstraling. De kosten voor het op maat laten maken van trappen bij een trappenfirma hangen af van de exacte eisen die u aan het model en de bekleding stelt.

trappenmaker in Tienen

Netwerk van erkende trappenmakers. Vrijblijvend offertes vergelijken!

Benieuwd naar de kosten van een traprenovatie of een nieuwe trap in Tienen? Vergelijk vrijblijvende offertes!

Offertes aanvragen

vaste zoldertrap

Houten trappen

Traditioneel koos men voor het bouwen van trappen voor hout als basismateriaal. Houten woononderdelen waren gemakkelijk te produceren en relatief eenvoudig te plaatsen. Het nadeel van houten trappen is dat er relatief veel en vaak onderhoud nodig is. De traptreden zullen snel slijten, en daarmee wordt het risico op valpartijen groter. Het renoveren van houten treden bestaat meestal uit het plaatsen van voorzettreden. Eventueel is het een optie een dergelijke traprenovatie te combineren met het monteren van een andere trapleuning of ingebouwde trapverlichting.

betonnen trappen

Betonnen trappen

Binnen de industriële branche kiest men over het algemeen voor betonnen trappen. Het grote voordeel van beton is dat het snel te storten is en vrijwel geen onderhoudstijd vraagt. Tegenwoordig kiezen ook steeds meer particuliere klanten voor een betonnen trapoppervlak. Door deze te bekleden met een loper of vloerbedekking verliest het beton de industriële look, maar profiteert u wel van de voordelen die betonnen woononderdelen met zich meebrengen. Eventueel is het een mogelijkheid de betonnen traptreden te polijsten voor het behoud van de kwaliteit.

metalen trappen

Metalen trappen

Een derde mogelijk basismateriaal, waar maar weinig van onze traprenovatie klanten aan denken, is metaal. Door te kiezen voor een metalen buitentrap, verzekert u zichzelf van weinig onderhoud en een lange levensduur. Het nadeel van metalen buitentrappen is dat deze weinig uitstraling hebben, en soms zelfs een beetje goedkoop aandoen. Voor het aanschaffen van een metalen buitentrap is dan ook maar een beperkt budget nodig. Voor het plaatsen van metalen buitentrappen is het verstandig ondersteuning van een erkend trappenmaker uit Tienen te vragen.

traprenovatie Tienen

Traprenovatie

De meeste van onze klanten uit Tienen denken bij de term traprenovatie direct aan het schuren en schilderen van de traptreden. Dit is zeker een optie bij een traprenovatie. U kunt een trappenmaker uit Tienen inschakelen, die de trap zal zandstralen en schilderen, zodat het oppervlak er weer netjes uitziet. U heeft met renoveren echter nog veel meer opties, die door klanten vaak vergeten worden. Een andere renovatie die wij vaak toepassen, is het aanbrengen van trapbekleding. Steeds meer klanten vallen voor de charme van houten trapbekleding en laten dit aanbrengen door een trappenmaker uit Tienen. Een renovatie kan echter ook bestaan uit kleinere werkzaamheden. Bijvoorbeeld het vervangen van uw trapleuning of het installeren van trapverlichting. Door kleine aanpassingen te doen vergroot u de veiligheid en verbetert u de uitstraling, zonder direct veel geld uit te geven.

nieuwe trapbekleding Tienen

Trapbekleding

Zoals wij hierboven al toelichtten behoort het aanbrengen van trapbekleding tot de mogelijkheden bij een traprenovatie. Het aanbrengen van trapbekleding is geen ingewikkelde klus, maar toch raden wij u aan dit door een trappenmaker te laten doen. Als de trapbekleding namelijk niet goed is bevestigd, bestaat de kans dat er hoeken los gaan laten. Wanneer dit het geval is, is het risico op een valpartij juist groter in plaats van kleiner! Zeker met kleine kinderen of senioren in huis is het van belang dat u de trapbekleding vakkundig laat aanbrengen. Overweegt u uw trappen te bekleden? Dan kunt u bij een vakman uit Tienen kiezen uit een breed aanbod aan materialen. Laminaat is een goede optie als u een stootvast materiaal wilt gebruiken en hout is juist de beste keuze als u gecharmeerd bent van de warme uitstraling hiervan.

Prijzen

Wij zullen u altijd aanraden om prijsopgaven van diverse aanbieders in Tienen met elkaar te vergelijken. Waarom? Omdat elke aanbieder z’n eigen arbeidstarief hanteert. Dit houdt in dat de totale prijzen flink uiteen kunnen lopen. U kunt via het contactformulier eenvoudig een aantal vrijblijvende offertes aanvragen, zodat u zeker weet dat u niets teveel betaalt. Is uw trapmodel na al die jaren echt aan vervanging toe?

Een nieuwe houten trap met een kwartdraai kost ongeveer €2.000,- tot €4.000,-. Van hetzelfde trapmodel van beton of metaal liggen de prijzen iets hoger, ongeveer tussen de €4.000,- en €5.000,-. In de meeste gevallen is een traprenovatie stukken voordeliger. Het zandstralen van uw traptreden wordt al vanaf €30,- tot €40,- per vierkante meter gedaan en de kostprijs van het schilderwerk ligt ongeveer tussen de €350,- tot €750,- voor het gehele oppervlak. Met deze prijzen is het schilderen de meest voordelige optie bij een traprenovatie.

nieuwe trappen en traprenovatie prijzen

Prijstabel: nieuwe trap

Nieuwe trap (Vanaf)prijs*
Houten trap (kwartdraai) €2.000,- tot €4.000,-
Betonnen/metalen trap (kwartdraai) €4.000,- tot €5.000,-

Prijstabel: traprenovatie

Traprenovatie (Vanaf)prijs*
Overzettrede (inclusief stootbord) €125,- tot €160,- per trede
Zandstralen €30,- tot €40,- per m²
Schilderen / oliën €350,- tot €750,- voor gehele trap
Stofferen (tapijt) Vanaf €900,-
Bekleden met laminaat (open trap) Vanaf €1.400,-
Bekleden met laminaat (gesloten trap) Vanaf €2.300,-
Bekleden met PVC (open trap) Vanaf €1.600,-
Bekleden met PVC (gesloten trap) Vanaf €2.500,-

*Let op dit zijn gemiddelde vanafprijzen. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan!

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden?

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan. De specialist helpen u graag met uw trap in Tienen.

Offertes aanvragen

houten trap renoveren

Trap bekleden met hout

Steeds meer klanten uit Tienen kiezen voor houten trapbekleding. Dat komt omdat een zeker charme met zich meebrengt. Zeker in oudere woningen past het hout erg goed bij de rest van het interieur. De prijzen van houten trapmodellen liggen echter relatief hoog, en het is in de praktijk voordeliger om gebruik te maken van houten trapbekleding. Er is de keuze uit diverse houtsoorten, zodat uw trappen de uitstraling krijgen die u wenst. Beukenhout is de meest voordelige optie, maar het is tevens mogelijk te kiezen voor eiken- mahonie of rubberwood. Elke houtsoort heeft z’n eigen uitstraling. Welke houtsoort het meest geschikt is, is afhankelijk van uw budget en persoonlijke voorkeuren.

trap bekleden in Tienen

Trap bekleden met laminaat

Is hout u te kostbaar maar wilt u wel de houten uitstraling? Dan zou u ook voor laminaat kunnen kiezen. Laminaat bestaat in de meeste gevallen uit vier verschillende lagen, die dicht op elkaar gedrukt zijn. De toplaag geeft het laminaat z’n kleur en patroon. Zo is laminaat verkrijgbaar met een houtlook, al zult u wel het verschil met echte houten bekleding kunnen zien. Eén van de belangrijkste voordelen van laminaat, is dat dit erg onderhoudsvriendelijk is. De toplaag is namelijk stoot- en boenvast, waardoor er geen krassen of vlekken op ontstaan. Het is eenvoudig te reinigen, en is daarmee een uitstekende keuze voor grote gezinnen.

trap plaatsen door trappenmaker

Trap bekleden met PVC

PVC is in Tienen in de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Waar velen PVC kennen als het basismateriaal voor buizen en het omhulsel van elektrische bedrading, is dit product namelijk voor steeds meer zaken toepasbaar. De afkorting PVC staat voor polyvinylchloride. Het is enorm sterk, onderhoudsvriendelijk en gaat lang mee. Bij PVC als bekleding moet u denken aan soort zeil, een dunne laag die over de traptrede komt te liggen. Net als laminaat is het mogelijk om PVC met een houtlook te kopen. Bij PVC is het echter ook mogelijk om de structuur van de houtnerven na te bootsen. Dit zorgt voor een realistischer resultaat dan bij laminaat.

nieuw tapijt voor trap Tienen

Trap bekleden met tapijt

Tot slot is het in Tienen tevens mogelijk om tapijt te gebruiken voor het aanbrengen van trapbekleding. Tapijt brengt een aantal voordelen met zich mee: naast het verhogen van de veiligheid creëert het een zachte, dempende ondergrond en zullen uw voeten niet meer koud aanvoelen als u ’s nachts naar het toilet moet gaan. Tapijt is tevens verkrijgbaar in diverse kleuren en dessins, zodat u de traptreden de uitstraling geeft die u wenst. U heeft doorgaans de keuze uit hoog- en laagpolig tapijt. Hoogpoligtapijt voelt prettiger en warmer aan, aan uw voeten. Het heeft echter als nadeel dat het meer onderhoud vereist. Vraag een specialist uit Tienen vandaag nog om meer informatie.

overzettreden voor de trap

Overzettreden

Naast standaard trapbekleding heeft u tevens de mogelijkheid uw trappen te bedekken met overzettreden. Bij overzettreden kunt u denken aan een soort kant en klare traptrede, die uw vakman over de originele traptreden heen plaatst. Dit heeft drie belangrijke functies: allereerst beschermt het de onderlaag tegen slijtage, waardoor u de levensduur van uw trappen verlengd. Daarnaast vergroten overzettreden de veiligheid, doordat uw voeten meer grip hebben op het oppervlak. Tot slot dienen de overzettreden voor het verbeteren van de uitstraling. U kunt overzettreden van diverse materialen aanschaffen. Hout is in Tienen erg populair, maar u kunt ook treden van tapijt, PVC of vinyl op uw trappen laten bevestigen.

zoldertrap plaatsen Tienen

Zoldertrap plaatsen

Bij vele woningen in Tienen maakt men nog gebruik van de oude vlizotrap voor de zolder. Het is echter een optie om deze te vervangen door een vaste zoldertrap. Het grote voordeel van een vaste zoldertrap is dat deze de zolder meer toegankelijk maakt, en daarmee geschikt als slaapkamer of wasruimte. Bij de plaatsing van een vaste zoldertrap is gegarandeerd de ondersteuning van een erkend trappenmaker nodig. Deze kan samen met u kijken naar de huidige oplossing, en de eventuele noodzaak voor het verbeteren van de stevigheid van de zoldervloer. Uw zoldertrap is bij elke trappenmaker uit ons netwerk in uitstekende handen.

trap zandstralen Tienen

Zandstralen trap

Een laatste techniek die ook bij het renovatiewerk hoort is het zandstralen van trappen. Bij deze reinigingstechniek worden kleine korrels (van zand of keramische parels) tegen de traponderdelen van houten trappen gespoten, om deze schoon te maken. Ook het verwijderen van vernis, verf of beits is op deze manier mogelijk. Eén van de meest positieve eigenschappen van zandstralen is dat het vrij snel gaat, en daardoor minder kosten met zich mee brengt. Ook is het op deze manier een mogelijkheid om de oude glorie van trapornamenten te herstellen. Let wel op dat het zandstralen alleen mogelijk is bij hardhouten trappen, zachte houtsoorten zullen beschadigd raken.

Vrijblijvend offertes ontvangen

Wilt u weten welke opties u hebt om uw metalen zoldertrap te vervangen door een permanente variant van eikenhout? Hebt u een vraag over het verzachten van de uitstraling van een betonnen bedrijfstrap? Of bent u benieuwd naar de kosten voor het zandstralen van enkele trappen bij uw appartementencomplex in Tienen? Aarzel dan niet om u met ons in verbinding te stellen. Een trappenmaker uit ons netwerk helpt u met alle plezier bij leggen van nieuwe trapbekleding of het vernieuwen van de trapleuning. Via de offertepagina vraagt u eenvoudig meerdere offertes aan voor een betonnen, metalen of hardhouten trap bij u in Tienen.