Nieuwe trappen & traprenovatie

Vind de beste vakman in Oostende voor uw trap!

Gratis offertes aanvragen

Trappen Oostende

Is het hoog tijd om de aanblik van uw trap weer in oude glorie te herstellen? Wilt u graag de trapbekleding vervangen? Of is er een andere klus waarbij u de ondersteuning van een trappenmaker goed kunt gebruiken? Dan zit u bij ons op de juiste plek. Wij werken samen met menig trappenmaker uit Oostende, die u gegarandeerd snel en vakkundig bij het renoveren, bekleden of zandstralen van de traptreden ondersteunt. Geef op de offertepagina uw wensen door, en wij zorgen ervoor dat u spoedig enkele vrijblijvende offertes (maximaal 6) krijgt toegestuurd van traprenovatie experts uit de regio. Het is aan u om deze offertes met elkaar te vergelijken en te kiezen voor de trappenmaker die het beste bij u past.

Nieuwe trap of traprenovatie?

Als trappen aan vernieuwing toe zijn, dan heeft u in principe twee mogelijkheden: u kunt een geheel nieuw trapmodel laten plaatsen, of u kiest voor een traprenovatie. Verreweg de meeste klanten uit Oostende kiezen voor een traprenovatie. Hiermee kunt u de trap met een klein budget volledig transformeren. U kunt de traptreden schilderen, maar het is tevens een optie om trapbekleding te bevestigen. Kies bijvoorbeeld voor houten bekleding, zodat het lijkt alsof een prachtig authentieke houten trap in huis heeft. Wilt u juist een nieuw trapmodel omdat de oude zat bent? In dat geval is het plaatsen van nieuwe trappen de beste optie.

Nieuwe trap op maat

Hoewel de meeste mensen de hulp van een trappenmaker uit ons netwerk in Oostende inzetten voor het renoveren van hun huidige zoldertrap of het plaatsen van nieuwe trapbekleding, is het natuurlijk ook een optie een volledige trap op maat te laten maken. Het voordeel van een op maat gemaakt trapoppervlak is dat u dit volledig naar wens kunt ontwerpen. Kies bijvoorbeeld voor een metalen of zelfs glazen wenteltrap in de lobby van uw bedrijf om een statement te maken, of vervang uw huidige open eikenhouten trapoppervlak, door een dichte natuurstenen variant. Vraag vooraf aan de productie wel naar de bijkomende prijzen, om verrassingen te voorkomen.

trappenmaker Oostende

Netwerk van erkende trappenmakers. Vrijblijvend offertes vergelijken!

Benieuwd naar de kosten van een traprenovatie of een nieuwe trap in Oostende? Vergelijk vrijblijvende offertes!

Offertes aanvragen

houten trappen

Houten trappen

De meeste van onze klanten uit Oostende beschikken nog over houten trappen. Houten trappen vormden de toegepaste oplossing bij oudere woningen, doordat hout lange tijd gezien werd als de enige mogelijke basis voor een vast trapoppervlak. Het nadeel van houten woononderdelen is dat deze vrij veel onderhoud vragen. Daarom zult u eens in de 20 jaar dan ook een traprenovatie moeten toepassen op houten traptreden. Denk hierbij onder meer aan het plaatsen van voorzettreden, het zandstralen van de ornamenten of het vervangen van de trapbekleding.

betonnen trap

Betonnen trappen

Naast houten trapoppervlakken bestaan er tevens betonnen trappen. Veel mensen zien beton nog steeds als materiaal dat alleen toepasbaar is bij grotere bedrijven en fabrieken. Betonnen bouwonderdelen zijn echter steeds gebruikelijker binnen de particuliere branche. Met name betonnen traptreden vormen een relatief populaire keuze. Het grote voordeel van betonnen treden is dat deze vrijwel nooit slijten, en daardoor ook weinig onderhoud vragen. Wel is het vanwege de optrekkende kou en industriële aanblik wenselijk te kiezen voor een trapbekleding van tapijt.

metalen trap

Metalen trappen

Een derde oplossing voor het vernieuwen van uw huidige open of dichte trapoppervlak is de metalen trap. Metalen trappen zijn over het algemeen het beste toepasbaar bij bedrijven, hotels en andere grotere gebouwen. Ook voor buitentrappen is metaal het meest geschikte materiaal. Metalen trappen hebben geen trapbekleding nodig om de kwaliteit te behouden, en ook onderhoudswerk is bijna onnodig. U moet alleen waken voor het ontstaan van roestplekken bij metalen woononderdelen. Meer weten over het plaatsen van een metalen buitentrap? Een trappenmaker informeert u graag.

trap renoveren Oostende

Traprenovatie

Met name voor houten trappen geldt dat de traptreden op een gegeven moment zullen gaan slijten. In dit geval is een traprenovatie hard nodig, om zo de veiligheid van uzelf maar ook uw huisgenoten te kunnen blijven waarborgen. Bij een traprenovatie is er de keuze uit verscheidene opties. De meest standaard vorm van renoveren is het schuren en schilderen van de treden. Wilt u echter een compleet andere uitstraling, dan heeft u bij een traprenovatie nog andere opties. Laat bijvoorbeeld overzettreden plaatsen, of kies voor het aanbrengen van trapbekleding. Hiermee krijgt het oppervlak een compleet andere uitstraling en beschermt u de treden tegen slijtage. Maar ook simpele aanpassingen behoren tot traprenovaties: denk aan het aanpassen of vervangen van de trapleuning, of de installatie van siervolle trapverlichting. Wij adviseren u de traprenovatie uit te besteden aan een professioneel trappenmaker uit Oostende.

trapbekleding Oostende

Trapbekleding

Als u maar een beperkt budget heeft voor het renoveren van een basistrap bij u thuis, dan is het vernieuwen van de trapbekleding één van de beste keuzes voor u. Met het aanbrengen van moderne trapbekleding transformeert u de uitstraling van het geheel. Daarnaast verkleint de bekleding de kans op glijpartijen. Veel klanten denken bij de term trapbekleding al snel aan tapijt, maar dit is al lang niet meer de enige optie. Sterker nog: bij het aanbrengen van bekleding heeft u diverse materiaalkeuzes. Heeft u altijd al prachtige houten trappen in huis gewild, maar is uw budget niet toereikend? Kies dan voor houten bekleding! Dit is een stuk voordeliger, maar zorgt voor dezelfde uitstraling. Het bekleden van trappen vereist enige handigheid, daarom raden wij u aan een trappenmaker uit Oostende in te schakelen.

Prijzen

Voordat u uw trappen laat vervangen of renoveren, wilt u natuurlijk weten wat dit u gaat kosten. In onderstaande tabel vindt u een indicatie van de prijzen in Oostende. Zo kost een nieuwe houten trap met een kwart draai gemiddeld €2.000,- tot €4.000,- en hetzelfde trapmodel van beton kost ongeveer €4.000,- tot €5.000,-. Zoals u kunt zien lopen de prijzen enorm uiteen. Dat komt omdat elke trappenmaker z’n eigen arbeidskosten mag bepalen. Het is dus altijd verstandig om de offertes van verschillende specialisten uit Oostende met elkaar te vergelijken.

Hoeft u uw trappen nog niet volledig te laten vervangen maar wilt u wel de uitstraling verbeteren? Kies dan voor het plaatsen van overzettreden. Hiervan liggen de prijzen gemiddeld tussen de €125,- tot €160,- per traptrede waarmee dit een relatief goedkope optie is. Kiest u voor trapbekleding? Dan is tapijt de voordeligste keuze, dit is mogelijk vanaf €900,-.

trappen en traprenovatie prijzen

Prijstabel: nieuwe trap

Nieuwe trap (Vanaf)prijs*
Houten trap (kwartdraai) €2.000,- tot €4.000,-
Betonnen/metalen trap (kwartdraai) €4.000,- tot €5.000,-

Prijstabel: traprenovatie

Traprenovatie (Vanaf)prijs*
Overzettrede (inclusief stootbord) €125,- tot €160,- per trede
Zandstralen €30,- tot €40,- per m²
Schilderen / oliën €350,- tot €750,- voor gehele trap
Stofferen (tapijt) Vanaf €900,-
Bekleden met laminaat (open trap) Vanaf €1.400,-
Bekleden met laminaat (gesloten trap) Vanaf €2.300,-
Bekleden met PVC (open trap) Vanaf €1.600,-
Bekleden met PVC (gesloten trap) Vanaf €2.500,-

*Let op dit zijn gemiddelde vanafprijzen. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan!

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden?

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan. De specialist helpen u graag met uw trap in Oostende.

Offertes aanvragen

traprenovatie houten trap

Trap bekleden met hout

Betonnen trappen worden steeds populairder in moderne woningen, maar als u in een oudere woning in Oostende woont, dan past juist hout hier perfect bij. Voor betonnen trappen geldt dat het mogelijk is deze een zachtere aanblik te geven door overzettreden van hout te monteren. Het grote voordeel van dergelijke overzettreden is dat deze relatief weinig geld kosten en eenvoudig te monteren zijn. Het nadeel is dat het gaat om een relatief dunne laag, waardoor u deze op termijn ook weer zult moeten vervangen of renoveren. Voor overzettreden krijgt u de keuze uit een ruim assortiment aan houtsoorten, zodat u zelf bepaalt welke uitstraling uw gang in Oostende krijgt.

trap bekleden Oostende

Trap bekleden met laminaat

Hebt u een gezin met veel kleine kinderen die regelmatig de trappen op en neer lopen? Dan wilt u de traptreden waarschijnlijk bekleden met een slijtvast materiaal, dat ook nog eens eenvoudig te reinigen is. Een goede optie is in dat geval laminaat. Laminaat bestaat uit meerdere lagen, waarvan de bovenste laag slijt- en boenvast is. Dit heeft als voordeel dat er geen krassen op het oppervlak ontstaan, en dat eventuele modderresten eenvoudig te verwijderen is zonder vlekken achter te laten. Bovendien vergroot het laminaat de veiligheid, wat goed van pas komt.

trap plaatsen Oostende

Trap bekleden met PVC

Een derde materiaal waar wij uw aandacht op willen vestigen is PVC. Deze afkorting staat voor polyvinylchloride. Het is feitelijk een thermoplast die veel wordt toegepast binnen de industrie als vervanger voor hout en beton. PVC wordt in Oostende steeds vaker toegepast als vloeren, raambekleding en natuurlijk ook trapbekleding. Het PVC vormt een soort zeil, dat gemakkelijk afneembaar en zeer hygiënisch is. Het gaat om een kunststof, maar PVC is verkrijgbaar in diverse kleuren en patronen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk een houtlook te realiseren zonder dat u daar echt hout bij gebruikt. De kostprijs voor PVC bekleding ligt naar verhouding bovendien vrij laag, waardoor het een populaire keuze is.

nieuw tapijt plaatsen

Trap bekleden met tapijt

Tot slot is het een optie om de treden te voorzien van een tapijtlaag. Wanneer u de trappen in huis met tapijt wilt afwerken, dan kan u kiezen tussen hoogpolig en laagpolig tapijt. Beide opties bieden een betere geluidsdemping en houden uw voeten warm. Bovendien hebben uw voeten op het tapijt meer grip dan op een glad oppervlak, waardoor de veiligheid gewaarborgd blijft. Houd bij uw keuze rekening met het feit dat hoogpolig tapijt relatief veel aandacht en onderhoud vraagt. Het schoonmaken kost meer tijd en moeite dan het reinigen van laagpolig tapijt. Bij het aanbrengen van tapijt is het belangrijk om dit goed te bevestigen, omdat loslatende delen de veiligheid juist verminderen.

overzettreden trap Oostende

Overzettreden

Overzettreden zijn een vorm van trapbekleding. Vaak is het mogelijk om overzettreden kant en klaar te kopen. Wat u krijgt zijn standaard overzettreden die u zelf op maat dient te snijden voor u ze bevestigd. Hoewel dit eenvoudig lijkt, is het toch belangrijk dat dit goed gedaan wordt. Een trappenmaker zorgt ervoor dat de treden goed op elkaar aansluiten. Op deze manier hoeft u zich geen zorgen te maken dat er hoeken loslaten. Zo kunt u hier niet over struikelen, waardoor de veiligheid op de trappen een stuk groter is. De overzettreden zijn verkrijgbaar in diverse materialen: tapijt, hout, PVC en laminaat zijn in Oostende de meest populaire opties.

zoldertrap plaatsen

Zoldertrap plaatsen

Moet u om bij de zolder te komen, altijd nog een vouwtrap uittrekken? Het is mogelijk om deze vouwtrap te vervangen door een vaste zoldertrap. Het voordeel van een vaste zoldertrap is met name de verhoogde veiligheid. Daarbij komt dat u dankzij de vaste oplossing de zolder geschikt maakt als slaapkamer of washok. De kosten voor het plaatsen van een complete zoldertrap hangen af van het materiaal dat u kiest, en de mate van verbouwing die voor de traprenovatie nodig is. Zo is een metalen trapoppervlak over het algemeen goedkoper dan de houten modellen, maar vereist dit vaak ook een grotere verbouwing.

zandstralen trappenmaker Oostende

Zandstralen trap

Een volgende klus die valt onder de traprenovatie, en waarvoor u gegarandeerd de ondersteuning van een erkend trappenmaker nodig heeft is het zandstralen van de ornamenten. Het zandstralen is toepasbaar bij hardhouten traponderdelen. Met de zandkorrels verwijdert u eenvoudig verf, beits en vernis. Daarnaast zal ook vuil en stof verdwijnen dankzij deze techniek. Het risico van het zandstralen is dat u eventueel houtsnijwerk beschadigt. Daarom is deze methode niet toegestaan bij zachte houtsoorten. Het zandstralen is over het algemeen goedkoper en sneller dan overige reinigingstechnieken. Voor het renoveren van hardhouten trappen zullen wij het gebruik van deze techniek dan ook altijd aanraden.

Vrijblijvend offertes ontvangen

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor het renoveren van een betonnen zoldertrap? Wilt u meer weten over de prijzen voor de inzet van een trappenmaker uit ons netwerk in Oostende? Of hebt u een vraag over het verschil tussen dichte en open trappen? Aarzel dan niet om u met ons in verbinding te stellen. Wij beantwoorden uw vragen met alle plezier, en zullen u op basis van uw wensen een aantal vrijblijvende offertes toesturen. Het is aan u om deze offertes naast elkaar te leggen en de trappenmaker uit Oostende te kiezen, die het beste bij uw eisen aansluit.